Wass Albert emlékére zenélt az Ismerős Arcok Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. január 09. szombat, 16:05

ismerosarcokWass Albert születésének 108. évfordulóján a Nagy Imre Általános Művelődési Központban adott nagy sikerű koncertet az Ismerős Arcok zenekar, Simó József előadóművész közreműködésével.

Különleges színpadi élményben lehetett része azoknak, akik ellátogattak az Ismerős Arcok zenekar (Nyerges Attila, Galambos Nándor, Práder Vilmos, Kovacsik Tamás, Tánczos István és Leczó Szilveszter) koncertjére. Nem egy hétköznapi felolvasóestet láthattunk, hanem egy művészien megkomponált irodalmi időutazást, amelyet az Ismerős Arcok zenei világa varázsolt feledhetetlenné. Simó József átütő erővel, hitelesen elevenítette meg az erdélyi író személyét. Láttuk az íróasztal fölé görnyedő, gondolatiba mélyedő művészt, megidézte alakját, ahogy az erdélyi fenyvesek között barangolva megpihen egy patak mellett. Simó József tiszteletet sugárzó, mélyen zengő orgánumával idézte fel Wass Albert családról, hazaszeretetről, nemzetről, tisztességről, hűségről vallott gondolatait. A mai kor problémáira is reflektáló üzenetek tökéletes összhangban voltak az Ismerős Arcok zenekar népszerű dalainak mondanivalójával. „Cseréljük fel kizsákmányolóink erkölcsét a régi, jól bevált magyar erkölcsökre! Nyújtson valóban testvéri kezet minden magyar minden magyarnak, és az Úristen erőt ad újra, hogy megszabadulhassunk a gonosztól, és építhessük együtt egy szabad és igaz új Magyarországot.” – hangzott az est záróüzenete.

A mintegy kétórás előadás az együttes legnépszerűbb dalával, a már-már himnusszá vált Nélküled című számmal zárult, amelyet a közönség felállva énekelt végig. Az esten jelen volt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, aki a műsor végén ajándékcsomagot nyújtott át a fellépőknek, és mindenki nevében köszönetet mondott a felemelő élményért. Nyerges Attila, az Ismerős Arcok frontembere megköszönte a meghívást, majd elismerően szólt arról, hogy Csepelen egy csodálatos közösség formálódott. Zárásként a közönség elénekelte a Székely Himnuszt.

ismerosarcok2ismerosarcok3ismerosarcok4ismerosarcok5ismerosarcok6ismerosarcok7ismerosarcok9ismerosarcok10LG

fotó: Benkő-Molnár Fanni