Esküvőszervezés A-tól Z-ig Csepelen Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. január 24. vasárnap, 00:24

eskA tavaly indult Házasodjunk Csepelen! kezdeményezést folytatva idén ismét csodaszép menyasszonyi ruhák, exkluzív dekorációk, esküvői fotók, díszes torták, alkalmi virágcsokrok, esztétikus meghívók közül válogathattak a nagy napra készülő házasulandók a második esküvői kiállításon. A Radnóti Miklós Művelődési Házban január 23-án mindent egy helyen találtak a Csepel és környéki esküvői szolgáltatók bemutatkozásán. A programon a Melindance képviseletében táncbemutatót tartottak, hangulatfokozó műsorszámot a vőfély adott, a színpadon a Magnetic Zenekar játszott. A kivetítőn a kerületben készült elmúlt évtizedek esküvői fotóit tekintették meg az érdeklődők. A rendezvényre látogatók a belépőjegy mellé ajándékszelvényeket kaptak, amellyel a legszerencsésebbek többek között fotóalbumot, illatszercsomagot, éttermi ajándékszelvényeket és egyéb értékes meglepetéseket vihettek haza.

A kiállítók standjainál elidőzők az esküvői szolgáltatók kínálatából mindent megtaláltak, ami egy tökéletes esküvő megszervezéséhez szükséges, legyen az smink, fotós, videós, menükártya, esküvői dj, sütik-torták, alkalmi csokrok, menyasszonyi vagy koszorúslány ruhák. A leendő aráknak idén sem kell izgulniuk, hogy milyen ruhával ejtsék ámulatba a vőlegényt és a násznépet. A megkérdezett szakember szerint az esküvőiruha trend 2016-ban a kislányos habos-babostól a letisztult, egyszerű modellek mellett megjelennek a gyöngyökkel kivarrt darabok, anyagában a csipke változatlanul hódít. A vőlegény ruházatát tekintve még mindig a legelegánsabb a fekete öltöny, fehér ing, szürke vagy sötétmintás nyakkendő – osztotta meg oldalunknak az egyik szalon képviselője.

A vállalkozó kedvű hölgyek a helyszínen kipróbálták a látványos sminket, amely mindig a habitusunktól függhet. A sminkmester kérdésünkre elmondta: minden esetben az évszakhoz illő arcfesték dominál. Télen a hidegebb árnyalatoké a főszerep (csillámló szemhéjpúder, metálos színek), a tavaszhoz a lágy színek (pezsgő, halványrózsaszín) passzolnak, míg a nyári és őszi menyegzőkhöz az élénkebb tónusok (levendula, bronz, burgundi) illenek.

A kiállításon autókölcsönzőkkel is felvehették a kapcsolatot az érdeklődők, beülhettek a művelődési ház előtt parkoló angol taxiba.

A Csepelen tervezett esküvőszervezésben a kiállító szolgáltatókon túl a Csepeli Városkép Kft. is segítséget nyújt a házasulandóknak, két helyszínt (Királyerdei Művelődési Ház, Radnóti Miklós Művelődési Ház) biztosít a kerületben tartott lakodalmakra.

A megkérdezett ifjú párok közül zömében nyáron tervezik esküvőjüket, egyaránt fontos számukra a polgári és egyházi szertartás, valamint a családalapítás szempontjából tartják kulcsfontosságúnak a házasságkötést. A harmincas alatti korosztályúak válaszadásaiból kiderült az is, hogy általában két-három gyermeket szeretnének és motiválja őket a lakáscélú állami támogatások igénybevétele.

Zs.

Fotó: Tóth Beáta

esk2esk3esk4esk5esk7

Utoljára frissítve: 2016. január 24. vasárnap, 00:39