Nyomtatás

Veszély esetén gyorsan kell reagálni

Kategória: Közélet 2016. január 28. csütörtök, 16:34

160128 nemeth szilardkg 00015Sem többet, sem kevesebbet nem kívánunk a kormánynak biztosítani, mint ami a legtöbb európai országban már bevett gyakorlat: teljesen természetes, hogy akár a katonák is bevethetőek a terrorveszély elhárítására – fejtette ki Németh Szilárd csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A képviselő kijelentette, a Fidesz határozott álláspontja, hogy a legfontosabb megelőzni a terrorcselekményeket, valamint az ország gyors reagálása.

A fő a magyar emberek biztonsága, amiből egy tapodtat sem engedünk, és senkivel sem kötünk kompromisszumot az ügyben – jelentette ki. A kormánynak fenn kell tartania eredeti elképzelését, és semmilyen pártpolitikának nem engedhet – húzta alá.

A képviselő emlékeztetett, a múlt héten látott világot az unió jelentése, ami egyértelművé tette az európai terrorfenyegetettséget. Ez a jelentés nem csak a múltról beszélt, hanem arra is figyelmeztetett, hogy további támadások is várhatóak elsősorban a nyugat-európai nagyvárosokban – emelte ki.

A bevándorlás folytonosságát érzékeltetve elmondta, ebben az évben több mint 50.000 illegális bevándorló érkezett Európába, ami egyre nagyobb belbiztonsági kockázatot és terrorfenyegetettséget jelent Európának.
Ezeket a kockázatokat mindenkinek komolyan kell venni, akár nemzetállami, akár uniós szinten – figyelmeztetett. Kijelentette, a védelemhez különböző eszközökre van szükség, a kormány meghozta eddig azokat a döntéseket, amikkel az országot sikerült megvédenie.

"A JOBBIK ÉS A BALOLDALI ELLENZÉK EGYARÁNT SZEMBEFORDUL AZ EMBEREK ÉRDEKEIVEL."

Jól látható, hogy a magyar emberek ebben a kérdésben sem számíthatnak az ellenzékre, amit nyilatkozataik is nyilvánvalóvá tesznek – mondta. Kijelentette, a Jobbik és a baloldali ellenzék egyaránt szembefordul az emberek érdekeivel. Úgy folytatta, a baloldaltól ez már megszokott, mert mindig az illegális bevándorlók oldalán álltak, most pedig ezt kibővítik azzal, hogy „akár a terroristák oldalára is képesek állni”.

A Jobbik 4/5-ös javaslatáról kifejtette, a terrorfenyegetettség kérdésében az időnek hatalmas jelentősége van, gyorsan kell reagálni veszély esetén.

A terroristák sem négyötöddel döntenek, hanem sokkal gyorsabban – fogalmazott.

Felhívta a figyelmet, hogy a franciaországi cselekmények óta különleges állapot van Párizsban, hiszen „nem tudják, hogy mindez valaminek a kezdete, vagy a vége volt”. Hiúsítottak meg úgy terrorcselekményt, hogy a hatóságok két-három órával előbb tudták meg a fejleményeket – mutatott rá.

(fidesz.hu)

Utoljára frissítve: 2016. január 28. csütörtök, 16:39