Ki volt a legjobb a vers- és prózamondásban?

Kategória: Közélet 2016. március 10. csütörtök, 13:41

1Vers- és prózamondással versenyeztek az általános iskolások a Csepeli Művészeti Szemlén március 8-9-én. A Nagy Imre ÁMK-ban rendezett esemény első napján a felsős vers- és prózamondó kategóriában 36-an vettek részt, másnap az alsósok versenyén 41-en mérték össze tudásukat a szavalás szép kiejtésében, tanult hangsúlyozásában.

A tanulók szabadon választhattak költeményeket, mindössze annyi kritériummal, hogy a magyar szerző művét lehetőleg 3-4 percben adják elő. A zsűri elsősorban a beszédtechnikát és a személyes élményszerűvé vált előadásmódot értékelte – tájékoztatta oldalunkat Tarcsa Tímea koordinátor. A diákok Muhi János, Móra Ferenc és Nógrádi Gábor írók költeményeivel értek el kiemelt arany helyezést. Az 1-2. osztályosoknál Ferencz-Antal Koppány, Halupka Dániel, Perjési Botond, a 3-4. osztályosok közül Lázár Mira és Kiss Fruzsina, az 5-6. osztályosok közül Énekes Dominik, Kriska Eszter, míg a 7-8. osztályosoknál Lázár Mira, Vig Villő és Zelei Zsuzsanna szerepelt a legjobban. A további versenyeredmények a következő dokumentumokra kattintva olvashatók:

A felsősök versenyének szakmai felelőse Visnovitsné Németh Katalin, a zsűritagok Turi Bálint és Mohácsi Nóra színművészek voltak. Az alsósok szakmai felelőse Baksainé Tőzsér Edit volt, a szavalatokat Szabó Zsófia, Fazekas Ildikó, Körömi Gábor és Tóth Zoltán drámapedagógusok értékelték. Csütörtökön és pénteken a Fasang Árpád Zeneiskolában rendezett hangszeres zene kategóriában versenyeznek tovább a szemlére nevezett diákok.

 

AZS

Fotó: ÁMK

23

Utoljára frissítve: 2016. március 10. csütörtök, 14:41