A hangszeres zene legjobbjait díjazták a művészeti szemlén

Kategória: Közélet 2016. március 12. szombat, 14:43

fasang3A Csepeli Művészeti Szemle hangszeres zene kategóriában rendezett versenyén magas színvonalú produkciókat értékelt a zsűri március 10-11-én. A Fasang Árpád Zeneiskolában tartott díjkiosztón pénteken vették át okleveleiket a legtehetségesebbek.

Azok se keseredjenek el, akik nem olyan minősítést kaptak, amilyet szerettek volna. A szorgalmas gyakorlás később meghozza gyümölcsét – fogalmazott a díjátadón dr. Szentkirályi Aladár intézményvezető, a zsűri elnöke.

Hozzátette: zenészeknek versenyt tartani elég nehéz, mert gyakran épp csak a szerencsén múlik aznapi teljesítményük. A zsűrielnök megköszönte a felkészítő tanárok munkáját, a szülők támogatását, amely nélkül nem hallgattak volna az érdeklődők barokk szonátát, Kodály zeneműveket, magyar népdalokat.

A bírálók elsőként értékelték a tiszta intonációt és a szuggesztív előadásmódot azokban a műsorszámokban, amelyekben megszólalt többek között a zongora, a hárfa, gitár, hegedű, trombita és fafúvós hangszerek.

A több mint száz versenyző közül kiemelt arany minősítésű oklevelet kapott Fekete Gábor, Novák Csilla, Erdélyi Hanga Éva, Petz Ágnes, Kerekes Balázs, Sulija Boglárka Anna, Rádl Ádám, Tettamanti Barbara, Weszely-Kristóf Soma, Tenk Mihály, Mogyorósi Júlia, valamint Fritz Éva.

További eredmények megtalálhatók a művészeti szemle sorozatát szervező Nagy Imre ÁMK weboldalán és a facebookon.

AZS

Fotó: Tóth Beáta

fasangfasang1fasang3fasang4fasang5fasang32

Utoljára frissítve: 2016. március 12. szombat, 14:59