Lezárult az országos zenei verseny Csepelen

Kategória: Közélet 2016. március 14. hétfő, 17:38

zaronap5Két színvonalas és izgalmas versenynap után március 13-án, vasárnap lezárult a III. Országos Jazz-zenei Verseny az Egressy Béni Zeneművészeti középiskolában. A verseny befejezéseként a díjkiosztó után gálaműsorral örvendeztette meg a közönséget a szervező iskola, melyen a megmérettetésen nyertes zenészek játszottak.

A díjkiosztón Balogh Gábor, a házigazda intézmény igazgatója elmondta, hogy jó látni, milyen magas a képzés szakmai színvonala a többi résztvevő iskolában. A versenyzők színvonalas szerepléséről beszélt a zsűri elnöke, Szakcsi Lakatos Béla is, aki nemcsak a fellépőket méltatta, hanem az Egressyt is, amiért jól szervezte meg a versenyt. „A pontozás kiegyensúlyozott volt, a szervezők a kezünk alá dolgoztak, így igazságosan tudtunk pontozni”. A zenész szerint fontos az ilyen versenyeken való részvétel, ám sok zenész úgy fut be sikeres karriert, hogy életében nem nyer versenyt. „Jó tudni, hogy ennyi fiatal tehetség van hazánkban” – emelte ki a zsűri elnöke, majd hozzátette, hogy külföldi zenésztársaitól is hallotta már azt, hogy fiatal tehetségeinknek köszönhetően néhány év múlva Európa jazz-fővárosa válhat Budapestből. A díjátadón szót kért Szőke Nikolett zsűritag, jazzénekesművész is, aki gratulált a színvonalas versenyért, egyben üzente a nyerteseknek, hogy az igazi munka még csak most fog kezdődni!

A mintegy negyven zenész öt kategóriában indult, a zsűri többek között jazz-ének, jazzgitár vagy jazz-zongora műfajában értékelhette a résztvevőket, de zenekarok is indultak a versenyen. A díjkiosztón a helyezések mellett számos különdíj is kiosztásra került, többek között fellépési lehetőség a Budapest Jazz Klubban, vagy Szőke Nikolettel, hangszeráruházba, vagy hangszerjavításra szóló utalványok, két énekes pedig egy-egy minőségi mikrofont vihetett haza. A csepeli önkormányzat felajánlotta a legnagyobb tehetség díját, mely két darab CD-ből és pénzdíjazásból állt, és amelyet Ábel Attila alpolgármester adott át a nyertes basszusgitárosnak.

A verseny eredményei megtalálhatók az alábbi címen:

http://egressybeni.hu/egressy/?page_id=1959

zaronapzaronap2zaronap6

Utoljára frissítve: 2016. március 14. hétfő, 18:02