Orbán Viktor: Rabok legyünk vagy szabadok?

Kategória: Közélet 2016. március 15. kedd, 12:23

D AS201603150061 1024x575Egyetlen európai nép sem lehet szabad, ha Európa nem az, márpedig Európa ma nem szabad - mondta az múzeumkerti központi ünnepségen a miniszterelnök. Úgy vélte, eljött az idő, hogy megkongassuk a vészharangot. Nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg, kit engedjünk be a hazánkba, kivel éljünk együtt - tette hozzá. Hangsúlyozta: Magyarország elutasítja a kényszer-betelepítést, nem enged a zsarolásnak, a fenyegetésnek, és nem fogja engedi, hogy bűnözést, terrorizmust, homofóbiát és zsinagógákat gyújtogató antiszemitizmust importáljanak Magyarországra.

A mai magyar életet az 1848-as és az 1956-os forradalom szellemi örökösei és leszármazottai rendezték be - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumnál az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen. Az 1848-as, 1956-as "forradalmi hagyomány szívverése mozgatja és irányítja ma is a nemzet politikai, gazdasági és szellemi életét" - fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor külön köszöntötte a Budapestre érkezett lengyeleket, azt üzenve, hogy "miként ezeréves közös történelmünk során mindig, most is mellettetek állunk a küzdelemben, amelyet hazátok szabadságáért és függetlenségéért vívtok". "Veletek együtt üzenjük Brüsszelnek: több tiszteletet a lengyeleknek!" - mondta.

 

Európa ma nem szabad

Ma, 168 évvel ezelőtt az európai népek nagy szabadságharcai után "a mi közös otthonunk, Európa nem szabad" - fogalmazott Orbán Viktor. Szavai szerint Európa ma azért nem szabad, mert a szabadság az igazság kimondásával kezdődik, márpedig "ma Európában tilos kimondani az igazságot". Tilos kimondani, hogy népvándorlás fenyegeti Európát, hogy a bevándorlás bűnözést, terrort hoz a kontinensre, és azt is tilos kimondani, hogy "ez nem véletlen", hanem egy "kitervelt, irányított akció" - mondta a kormányfő, úgy fogalmazva: Brüsszelben ma azon mesterkednek, hogy "minél gyorsabban ideszállítsák, betelepítsék közénk az idegeneket". Szerinte azonban Európa népei "lassan felébrednek", mert talán megértették: a jövőjük forog kockán.

 

Brüsszelt kell megfékezni

Nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg, kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki megismételte: a népvándorlás megállításához először Brüsszelt kell megfékezni. Hozzátette: nem hagyják, hogy Brüsszel a törvények felé helyezze magát. A miniszterelnök kifejtette: elutasítják a kényszerbetelepítést, nem fognak engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek; nem fogják engedni, hogy mások mondják meg, "kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba". Orbán Viktor közölte, "eljött az idő, hogy megkongassuk a vészharangot", hogy "szövetségeseket gyűjtsünk". "Pártállásra való tekintet nélkül egységbe hívjuk Magyarország minden polgárát és egységbe hívunk minden európai nemzetet" - fogalmazott, hangsúlyozva: Európa egységét helyre kell állítani.

 

Híradó.hu