Átadták a Kossuth és Széchenyi-díjakat Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. március 16. szerda, 07:35

csepel2Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke átadta a Kossuth- és Széchenyi-díjakat a Parlamentben március 15-én. Előbbit tizenhét, utóbbit tizennyolc kitüntetett kapta meg idén. A Kossuth-díjasok között idén két csepeli illetőségű is van; mindketten az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában és a Vienna Konservatoriumban tanítanak.

 

GULYÁS DÉNES Liszt Ferenc-díjas operaénekes, kiváló és érdemes művész, a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója csepelrészére, az operairodalom leghíresebb tenorszerepeiben világszerte nagy sikerű alakításai mellett más komolyzenei műfajokban is elsőrendű előadásokat magába foglaló művészi pályája, valamint a fiatal ének- és zeneművészek képzését, illetve pályakezdését segítő fáradhatatlan oktatói munkája elismeréseként,

 

MADARÁSZ IVÁN Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi tanára részére, az emberi hang és a hangszeres technika újabb módozatainak kutatására építő, több zenei műfajban is jelentős műveket kiérlelő, gazdag zeneszerzői pályája elismeréseként.

 

Gratulálunk!

 

Egressybeni.hu

Utoljára frissítve: 2016. március 16. szerda, 07:45