Csepeli retró majális: körhinta, májusfa, pörköltfőzés, sör és virsli a munka ünnepén

Kategória: Közélet 2016. május 02. hétfő, 07:55

TBE 8787Május elsején, a régi majálisokat idézve körhinta, céllövölde, májusfa, lángos, sör, virsli és persze szuper hangulat várta a látogatókat a Csepeli retró majálison. A jókedv mellé – noha olykor lógott az eső lába – mégis kellemes idő társult, így egész nap remekül szórakoztak kicsik és nagyok a Radnóti Miklós Művelődési Ház szabadtéri programjain. A családi pörköltfőző versenyen tíz csapat indult. A rendezvényen fellépett többek között a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar, Aradi Tibor és Varga Ferenc József humoristák, a Csepeli Island Rock TSE táncosai, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, utána estig tartott az utcabál.

Már a délelőtti órákban alaposan benépesült a művelődési ház környéke, a csillagtelepi helyszín szinte már kicsinek bizonyult a hatalmas tömegnek. Állandóan mozgásban volt a kisvasút, a lovagolók megállás nélkül rótták a köröket, a mászófalon mindig csimpaszkodott valaki. Kígyóztak a sorok az arcfestésnél, az óriáscsúszdán szüntelen szóltak lecsúszáskor a gyerekkacajok.

A majálisozókat lenyűgözték a tonfa és közelharcot bemutatók, az NKE Rendészettudományi Kar és a Central Wolf önvédelmi csoport tagjai taktikai- és show elemekkel ötvözték produkcióikat. Óránként megtelt a veterán teherautó is, amely bunkerlátogatásra szállította az érdeklődőket. A színpadi műsorszámoknál üdvrivalgás kísérte az akrobatikus rock and rollozókat, a végén flashmob készült a táncolókról.

A szabadtéri programok mellett a szervező Csepeli Városkép munkatársai kézműves foglalkozást tartottak a gyerekeknek, a picik a babaszobában játszottak. A gyerekeknek lángosevő versenyt, a felnőtteknek sör-virsli versenyt, a családoknak bográcsos pörköltfőző versenyt szerveztek. Utóbbi megmérettetés résztvevőinek és dobogós helyezettjeinek Borbély Lénárd polgármester adott át emléklapot és jutalmat. Könyvutalványt kapott a harmadik helyen végezett „Egyszarvú” csapat, vásárlási utalványt a második „Csipet-csapat”, éttermi utalványt az első helyezett „Kattanj rá!” csapat.

A Szilágyi család tagjai a rokonokat is elhozták a majálisra. A kislánynak a lovaglás tetszett, a fiúnak a falmászás, Péternek az óriáscsúszda és a kis vonat, a legkisebbnek az arcfestés.

A három gyermekes Dömök család anyukája, Sánta Beáta kérdésünkre válaszolva elmondta: „Szeretjük a jó hangulatú rendezvényeket és örülünk annak, hogy helyben szórakozhatunk. Nagyszerű a szervezés, mert folyamatosan szórakoztató programok vannak a színpadon és körülötte sincs megállás”.

A nosztalgikus hangulatú majálison a gasztro sátrakban virsli, dödölle, lángos, kürtős kalács, vattacukor és további finomságok kínálatából válogattak egész napon át a résztvevők.

Galériánkat megtekintheti IDE kattintva.

AZS

Fotó: Tóth Beáta, Gubis Mariann

Utoljára frissítve: 2016. május 02. hétfő, 08:04