Solymos Tamás Géza festményei a Királyerdőben

Kategória: Közélet 2016. október 22. szombat, 22:30

60evMegnyílt Solymos Tamás Géza festő kiállítása a Királyerdei Művelődési Házban október 22-én. A művész a forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára hatvan festményt készített, amelyek Csepel korabeli hangulatát idézik. Az ünnepségen Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Molnár Krisztián, a Királyerdei Művelődési Ház intézményvezetője méltatta az alkotót. Az eseményen mások mellett részt vett Morovik Attila alpolgármester is. GALÉRIA

Molnár Krisztián arról beszélt, hogy a kiállítás a csepeli 56-os megemlékezések nyitó programja. Solymos Tamás Géza egy év alatt készítette el azt a hatvan festményt, amelyeket a nagyközönség decemberig tekinthet meg a művelődési házban. A festmények a realizmus jegyében születtek, és a csepeli 50-es évek hétköznapjait, valamint a forradalom napjainak eseményeit mutatják be.

Solymos Tamás Géza dokumentumfestészetként jellemezte képeit, amelyek a tárgyi valóságból születtek. Korábban megfestette a gyár egy részét, konkrétan az Öntő utca egy darabját. Amikor megismerkedett a Csepeli Helytörténeti Múzeum anyagával, ihletet érzett arra, hogy az ott kiállított tárgyakat festményekké formálja. Így született meg a kiállításon látható hatvan festmény.   

 

„Képeimmel nemcsak a kor hangulatát akartam megörökíteni, hanem részemről ez tisztelgés is az 56-os hősök előtt” – mondta Solymos Tamás Géza, akinek állandó kiállítása megtekinthető a Magyar Vasúttörténeti Múzeumban és Döbröntén a Hasik Hotelben.

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

 

Cs. A. 

Utoljára frissítve: 2016. október 23. vasárnap, 07:35

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail