Adventi kiállítás gyermekrajzokból

Kategória: Közélet 2016. november 28. hétfő, 10:15

TBE 2161Tóth Tímea festőművész tanítványai mutatkoztak be alkotásaikkal a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és az Erdei Éva Galéria közös adventi kiállításán november 27-én. A tárlatot Fazekas Ildikó nyitotta meg, a megjelent vendégeket – köztük Tóth János tankerületi igazgatót,  a Kék Általános Iskola képviseletében Morovikné Fülöp Csilla intézményvezetőt – Erdei Éva képzőművész és Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola és az AMI intézményvezető-helyettese köszöntötte.

A galéria 2005-től folyamatosan ad otthont a kerületi általános iskolások gyermekkiállításának az adventi időszakban. A kiállított képek mögött egyedi gondolat és aktív cselekvés van – fogalmazott a megnyitón Fazekas Ildikó, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kiállítás-szervező munkatársa. Felhívta a gyermekek figyelmét arra, hogy munkáikat őrizzék meg, mert eredetiek, nagyobb értéket képviselnek, és olyan befektetett energiát hordoznak, amelyet a szériában gyártott képek vagy fotónyomatok nem tükröznek.

A megnyitón Fekete-Bernáth Orsolya hegedűművész, és fia, Fekete Csongor hangszeres játékát hallgatták meg az érdeklődők.

A kiállítás január közepéig tekinthető meg.

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Utoljára frissítve: 2016. november 28. hétfő, 11:18

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail