Nyomtatás

MSZP: megfelelő állapotban van a Munkásotthon

Kategória: Közélet 2017. március 10. péntek, 09:15

csmoHazugság, hogy omladozik és pusztul a Munkásotthon épülete. Megfelelő a karbantartás, és a vakolatot is csak azért verették le, hogy ne omoljon rá a járókelőkre – állítja Takács Mónika MSZP-s politikus, az intézmény gazdasági vezetője.

A politikus arra a Csepeli Hírmondóban megjelent cikkre reagált, melyben azt írtuk, hogy a Munkásotthon állapota egyre kritikusabb. Kint szemmel láthatóan omladozik a vakolat, széttörtek, szétrepedtek a betonelemek, bent pedig máig senki nem cserélte le az ötvenéves nyílászárókat.

A szocialista politikus szerint azonban megfelelő állapotban van az intézmény, és aki mást állít, hazudik. „A vakolatot a megváltozott időjárási körülményeket figyelembe véve, saját magunk verettük le ipari alpinistákkal, ahol egy kicsit is balesetveszélyesnek ítéltük, a közlekedő lakosság érdekében (számlával tudjuk bizonyítani). Nyílászáróink valóban régiek és az épület energetikailag nem korszerű, de az intézmény műszaki állapota megfelelő.” – írta Takács Mónika.

A Munkásotthon a rendszerváltásig köztulajdonban volt, a rendszerváltás után került MSZP-s érdekkörbe. Az intézményt irányító kuratóriumot Nagy József korábbi szocialista képviselő vezeti, négy tagja közül hárman, Bellon Sarolta, Kosik György és dr. Kiss B. Mihály szintén az MSZP-hez kötődtek. Többször felmerült a gyanúja, hogy a Munkásotthonban állást kapó pártpolitikusok és családtagjaik fizetése mellett az MSZP választási kampányait is innen fedezik.

A csepeli önkormányzat egyébként 2010 után nem támogatta a pártházzá vált Munkásotthont. A szemmel látható állagromlás miatt 2014-től adott volna pénzt a kerület, ha az önkormányzathoz hasonlóan minden szerződéskötésüket nyilvánosságra hozzák. Az MSZP-s vezetés azonban erre nem volt hajlandó. Takács Mónika ezt azonban utólag már tagadja: szerinte az önkormányzat csak a köztulajdonba való visszaállítást akarta elérni.