Hamisan tanúskodott a csepeli MSZP elnöke? - Újra megvizsgálják Szenteczky János vagyonnyilatkozatait

Kategória: Közélet kedd, 04 április 2017 10:20

IMG 7532Borbély Lénárd csepeli polgármester Borka-Szász Tamás DK-s képviselő kezdeményezésére felkérte a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottságot, hogy vizsgálja ki, mennyiben felel meg Szenteczky János MSZP-s képviselő vagyonnyilatkozata a bíróság előtt tett nyilatkozatának. 

Amikor Szenteczky János MSZP-s képviselőt, pártjának csepeli frakcióvezetőjét és budapesti alelnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt elítélte a közelmúltban a bíróság, a politikus olyan nyilatkozatot tett, amely nem felel meg a szintén általa beadott vagyonnyilatkozatban leírtaknak. Ez felveti a gyanúját annak, hogy alacsonyabb pénzbüntetés reményében vallott be a politikus a valóságosnál alacsonyabb jövedelmet. 

Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció politikusa levélben hívta fel a csepeli polgármester figyelmét a jövedelemmel kapcsolatos nyilatkozatok ellentmondásaira, és emlékeztette őt arra, hogy "a vagyonnyilatkozat tartalmának hitelessége sérülni látszik". A Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság ellenzéki vezetésű elnöke Dobák István, aki Szenteczky Jánoshoz hasonlóan az MSZP frakció tagja. Ennek ellenére a csepeli polgármester bízik abban, hogy a bizottság vizsgálata hiteles és pártatlan lesz.

 

Amennyiben a vizsgálat alátámasztja a gyanúját annak, hogy az MSZP frakcióvezetője szándékosan nyilatkozott hamisan a jövedelmi helyzetéről a büntetőperén, az önkormányzat tájékoztatni fogja erről a bíróságot.

 

Csepel.hu

Utoljára frissítve: kedd, 04 április 2017 10:29

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail