FELHÍVÁS: Őszi cserjeültetési program

2018. augusztus 17., péntek 12:23

cserjeTisztelt csepeliek!

Az önkormányzat újra meghirdeti az ”Őszi cserjeültetési” programját, melynek keretében lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) átlag 10 db konténeres díszcserjét ajánl fel cserjefoltok, sövények kialakítására. A növények elültetésénél kérjük törekedjenek rá, hogy a növények a közterület szépítését szolgálják, jól látható helyre kerüljenek. Társasházak esetén az ültetésre a be nem kerített előkert, a bejáratok melletti terület, vagy a járda melletti zöldsáv használható; kertes házak esetén az ingatlan előtti járda és az úttest közötti zöldsáv.

Szúnyoggyérítés várható ismét Csepelen

2018. augusztus 08., szerda 12:06

szunyogTisztelt csepeli lakosok!

Csepelen földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2018.08.14., napnyugta utáni órákban

Tartalék időpontok: 2018.08.15-16.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: CORATRIN, Mosquitox Fog

Felhasználásra kerülő vegyszer az emberi egészségre nem ártalmas, azonban a méhekre veszélyes.

Újra hőségriasztás van érvényben

2018. augusztus 08., szerda 10:05

kanikula homeroMa éjféltől ismét másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos augusztus 10. 24 óráig.

Tolódik a szúnyoggyérítés

2018. augusztus 07., kedd 17:33

szunyogTisztelt csepeli lakosok!

A BM OKF döntése alapján, a hőségriadóra tekintettel a következő napokban tervezett légi kémiai szúnyoggyérítések végrehajtása felfüggesztésre került.

A múlt héten küldött, légi szúnyogirtásra vonatkozó értesítések tárgytalanok. (A földi kezelések kb. 21:30-as munkakezdéssel a hőségriadó alatt is megtartásra kerülnek.)

Az elmaradt légi kezelések pótlásának időpontjáról várhatóan e hét közepén születik döntés.

Népegészségügyi felmérés indul

2018. augusztus 03., péntek 15:59

Tajekoztato page 001

Szúnyoggyérítés augusztus elején

2018. augusztus 03., péntek 10:49

szunyogA gyérítés a kormány megbízásából, az országos központi szúnyoggyérítési program keretében történik. Felhasználásra kerülő vegyszer az emberi egészségre nem ártalmas, azonban a méhekre veszélyes, ezért bezárásukról kérjük gondoskodjanak.

Gázvezetékek cseréjét végzik a kerületben

2018. augusztus 03., péntek 10:23

munkaAz NKM Földgázhálózati Kft. megbízásából a Sade Mélyépítő Kft. a Katona József utca-József Attila utca közötti lakótelepen gázvezeték cseréjét végzi.

lgTisztelt Csepeliek!

A katasztrófavédelem szakemberei 2018. augusztus 6 és 10 között végzik a kerületben elhelyezett lakossági riasztó végpontok (veszélyt jelző szirénák) időszakos ellenőrzését, próbáját. Ebből adódóan egy-egy sziréna időnként rövid ideig megszólal.

Mától péntekig hőségriadó van érvényben

2018. július 30., hétfő 17:42

letoltesAz Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Klímaváltozás – és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembevéve az ország egész területére vonatkozóan 2018.július 30-a 12.00 órától augusztus 3-a péntek 24.00 óráig II. fokú hőségriasztás rendelt el az országos tiszti főorvos.

hosegA rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptetik a vörös kódot – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a kormány honlapján szombaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra már csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadták vasárnapra. Utóbbi területeken a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail