Ingyenes sóterápiás bérlet nyugdíjasoknak

Kategória: Közérdekű csütörtök, 15 június 2017 07:51

letoltesÖsszesen ezer sóterápiás bérletet ad a nyugdíjasoknak a csepeli önkormányzat. Az ötezer forint értékű öt alkalmas bérleteket Borbély Lénárd polgármester adta át az igénylőknek a Csepeli Nyugdíjas Házban június 14-én. A pályázati program az önkormányzat és a „Sóterápium” sóbarlang közös összefogásával valósul meg.

 

„Csepelen jó nyugdíjasnak lenni” – ezzel a mottóval köszöntötte a nyugdíjasokat a polgármester az átadáson. Hozzátette: a városvezetés kiemelt figyelmet fordít az idősekre, többek között ezért vezették be számukra a Csepeli Strandfürdőben igénybe vehető ingyenes strandbelépőt, 70 év felett a házi segítségnyújtást, a dunai hajókirándulásokat, a sokféle tematikus programokat a nyugdíjas házban, s a mostani sóterápiás bérletek felajánlását.

Eddig 333-an igényeltek himalájai sóterápiát, Balázsné Misky Éva és Várkonyi Istvánné az első jelentkezők között volt. „Légzési problémám van, és állítólag arra nagyon jó lesz a sóbarlang levegője. A Csepeli Hírmondóban olvastam a felhívást. Örültem, mert a nyugdíjamból nem tudnék költeni ilyen egészségjavító kezelésre” – mondta el oldalunknak Éva.

Várkonyi Istvánné hozzátette: „Örültem a lehetőségnek, mert allergiás betegségekkel küszködök. A himalájai só különleges, gyógyító erejű, remélem, használ majd. A hajókiránduláson hallottam a lehetőségről, értékelem, hogy odafigyelnek ránk.”

A „Sóterápium” sóbarlang képviseletében Bíró Csilla ügyvezető igazgató az érdeklődőknek elmondta: nem csak azoknak ajánljuk, akiknek légúti, tüdő, allergiás vagy asztmás problémájuk van, hanem prevenciós szinten mindenkinek. A sóbarlangba 15 tonna himalájai sótéglát, sósziklát és granulátumot építettünk be.

A bérletek igényelhetők: Csepeli Nyugdíjas Ház, Kossuth L. u. 115. Telefon: 278-0128. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

AZS

Fotó: Gubis Mariann

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 15 június 2017 08:01

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail