Új szakemberekkel erősödött a Csepel Utánpótlás Sportegyesület Kiemelt

Kategória: Közérdekű 2017. július 18. kedd, 15:29

DSC 0011Augusztus 1-jén lesz kétéves az Önkormányzat által létrehozott Csepel Utánpótlás Sportegyesület. Ennek apropóján 2017.07.17-én, hétfőn, Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére szülői értekezletet tartottak a klub új stábjával. A megbeszélésen közösen tekintették át az elmúlt két év sikereit, amelyet a helyszínen számtalan kupa és érem is szimbolizált. Az klub egyik legfrissebb eredménye a Budapesti Labdarúgó Szövetség U14-es kiemelt csoportjában elért 2. helyezés. Ennek azért is van jelentősége, mert első alkalommal indult a csapat ebben a budapesti bajnokságban.

 

Az egyesület jelenleg 374, szeptembertől több mint 400 óvodás korú gyermekkel foglalkozik majd. Edzésük továbbra is ingyenes lesz a családok részére. Az edzések pedig szintén az óvodákban zajlanak. Az igazolt játékosok száma 100 fölé emelkedik. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy a jövőben az edzők számára prémium kifizetés kerül meghatározásra az általuk szervezett új igazolások után.

A sportoláshoz szükséges infrastrukturális háttér rendelkezésre áll. Az egyesület a kerületi iskolák tornatermeit, az új építésű műfüves pályákat fogja használni. A nagypályás edzések és mérkőzések továbbra is a Csepel SC Béke téri központjában lesznek. Ez a szülői értekezleten még nyitott kérdés volt, de a pályahasználati szerződést végül aláírták.

Ehhez kapcsolódik, hogy Carvalho Adilson személyében új brazil edző erősíti az egyesület szakmai csapatát, aki az U7-es korosztály vezetőedzőjeként kezdi meg a munkáját, mely nem csak kerületünkben, de Budapesten is egyedülálló. Carvalho futsal játékos múlttal rendelkezik, valamint 2013 óta a Carvalho Brazil Labdarúgó Akadémia vezetője, játékosként pedig NB II-es, NB III-as és megyei pontvadászatokban is szerepelt.

Gyimesi László tizenkétszeres magyar válogatott, ötszörös magyar bajnok, kupagyőztes, UEFA kupa negyeddöntős a klub új szakosztályvezetője. Játékos pályafutása során szerepelt a Honvéd, Győri Rába ETO és a Genk (Belgium) csapataiban. Edzőként dolgozott a Vác, Bicske, Nagytétény, Tököl csapatainál. Szervezési, vezetési feladatokon túl, a szakmai munka minőségét is biztosítani fogja. Az 59 éves, „A” liszensszel rendelkező edző már megkezdte a munkát, nemsokára összeállítják az edzések és az edzők beosztását.

Fazekas Attila edzőt a polgármester az egyesület tiszteletbeli elnökének javasolta, kiemelve azt, hogy közösen kezdték építeni az egyesületet, és a csapat gerincét, valamint az erkölcsi mércét vele azonosítja.

A folyamatosan növekvő létszám miatt hamarosan további edző is érkezik az egyesülethez, valamint megkezdheti munkáját a korábbi válogatott Kovács Attila, mint kapusedző. Kovács Attila jelenleg a magyar válogatott egyik kapusedzője is.

Tájékoztatást hallhattak a szülők arról, hogy július 31-től augusztus 4-ig, illetve augusztus 7-től augusztus 11-ig, két turnusban szervezik az Önkormányzat által támogatott focitáborokat, melyek helyszíne a Vermes Miklós Általános Iskola. A táborok mindenki számára nyitva állnak, a gyerekek többek között labdajátékokon és játékos vetélkedőkön vehetnek részt, valamint a csepeli strandot térítésmentesen használhatják. Az edzőtáborban a napi háromszori étkezés is biztosított számukra. A részvételi díj 9990 Ft/hét. A szervezők az egyesület tagjait és azokat is, akik még csak érdeklődnek az egyesült iránt, szeretettel várnak. Az edzőtábor megnyitójának díszvendége Détári Lajos lesz.

Az egyesület focistái nyári edzőtáborban vesznek részt augusztus 13-19. között Esztergomban. A tábor az önkormányzat támogatásával a résztvevőknek ingyenes ellátást biztosít.

A szülőkből a legtöbb kérdést az edzők és edzések beosztása, valamint az U15-ös csapat sorsa váltotta ki. Gyimesi László szakosztályvezető ígéretet tett, hogy két héten belül az edzők és edzések kérdése lezárul.  Az U15-ös csapat a Budapesti Labdarúgó Szövetség bajnokságának I. osztályába adta le a nevezését, amelyet el is fogadott a szövetség. Azokra a kérdésekre, amelyek a gyerekek további jövőjére vonatkoztak, az egyesület jelenlévő vezetői elmondták, hogy a polgármesterrel egyeztetve az az álláspontjuk, hogy nem szeretnének elengedi senkit, így a korosztályok száma a jövőben bővülni fog.

Utoljára frissítve: 2017. július 18. kedd, 18:38

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail