50 éve épült Királyerdő temploma

Kategória: Közérdekű 2017. augusztus 07. hétfő, 17:13

GMA 4007Csepel-Királyerdő - Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Római Katolikus Plébániatemplom felszentelésének 50. évfordulóját ünnepelték a hívek augusztus 6-án. A szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatta be. A csepeli önkormányzat díszoklevelét Borbély Lénárd polgármester nevében Németh Szilárd országgyűlési képviselő adta át Ullrich Ágoston atyának. A szentmisén részt vett Ábel Attila alpolgármester.

A képviselő - aki maga is ebben a templomban volt első áldozó, itt bérmálkozott, ministrált – megköszönte Ágoston atyának a hitbeli és Csepel kulturális életében véghezvitt tevékenységét, lelki támogatását, az egyházközség közösségformálását.

Az ünnepi szentmisén Spányi Antal megyéspüspök Istennek hálát adva az emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet. „Akik e templomot megépítették 50 évvel ezelőtt hősök, tanúságtevők, igaz keresztények és magyarok, Szent István igaz fiai voltak” – idézte fel.

1967. augusztus 6-án Shvoy Lajos megyéspüspök szentelte fel a templomot. A Szeplőtelen Szív tiszteletére szentelt építményt a korábban nyolc éve működő kápolna helyére emelték. A királyerdei híveknek a székesfehérvári egyházmegye papsága és a hívek segítettek, adományokkal támogatták az építkezést. A két és fél hónap alatt elkészült Isten házát ajándékul szánták főpásztoruknak, Shvoy püspök úrnak a 40 éves püspöki jubileumára. Ezt az emléket őrzi a templom bejáratánál elhelyezett márványtábla, melyen arany betűkkel rögzítették a felszentelés évét.

Az egyházközségben 2000 óta Ullrich Ágoston lelkész szolgál.

AZS

Fotó: Gubis Mariann

 

Utoljára frissítve: 2017. augusztus 08. kedd, 21:35