Sajtóközlemény: Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki Önhöz!

Kategória: Közérdekű 2017. szeptember 13., szerda 08:41

fire1A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

 

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat. Három napon keresztül, szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Tavaly mintegy háromszáz alkalommal riasztották a fővárosi tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz. Idén eddig 210 ilyen eset volt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni.

Bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdéssel kapcsolatban? Ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ki ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!

 

A kirendeltségeink az alábbi címeken érhetők el:

megye

ssz.

kirendeltség neve

cím

Budapest

1.

Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Budapest 1035, III. ker. Vihar u. 3.

2.

Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Budapest 1113, XI. ker. Tas vezér u. 9.

3.

Észak-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Budapest 1131, XIII. ker. Zsinór u. 8-12

4.

Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Budapest 1081, VIII. ker. Dologház u. 3.

5.

Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Budapest 1191, XIX. ker. Üllői út 235.

 

Budapest, 2017. szeptember

 

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Utoljára frissítve: 2017. szeptember 13., szerda 08:55

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail