Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk Kiemelt

Kategória: Közérdekű 2019. szeptember 25. szerda, 09:29

 

polgarmester

Az elmúlt öt évben szinte teljesen megszűnt a munkanélküliség, jelentősen csökkent a földutak száma, szépültek a közterületek. Megújultak az óvodák, folyamatosak a városrehabilitációs és panelprogramok, felújítják az orvosi rendelőket. Minden korosztály problémájára érzékenyek, de az idősek és a gyerekek kiemelt figyelmet kapnak. Csepelt egyre inkább a legélhetőbb kerületek között emlegetik – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki ezt a munkát szeretné folytatni. Kiemelte: a sikeres folytatáshoz csapat kell, valamint többség a fővárosban és a képviselő-testületben. Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását. Ötödik interjúnkban arról beszélt, miért tartja fontosnak a személyes és vagyonbiztonság garantálását, és miért nem mond le a sétálóutca és környékének rendben tartásáról.

Amikor arról beszélünk, hogy élhető kerületet szeretnénk, a személyes és vagyonbiztonság a legfontosabb feltételek egyike. 2010 óta javítottuk és bővítettük a térfigyelő rendszereket. Új rendszámfigyelő kamerarendszert telepítettünk. Így az addigi töredékére csökkent a betöréses lopások és autólopások száma. Kiemelten támogatjuk a csepeli rendőröket. Autókat, bicikliket, robogókat veszünk, pluszpénzt fizetünk a járőrszolgálatért. Az utcai rendőröknek önkormányzati lakásokat adunk. Ezek is az okai, hogy Csepel az egyik legbiztonságosabb budapesti kerület lett. A köztereseket általában nem szereti a lakosság, de abban mindenki egyetért, hogy szükség van a munkájukra. Mi őket is kiemelten segítjük. Szerencsére kiváló a rendőrség és a közterület-felügyelet közötti kapcsolat, amivel tovább erősítik egymást – hívta fel a figyelmet Borbély Lénárd.

 

A polgármester a mentőszolgálat folyamatos segítését is ebbe a csoportba sorolja. 2010 óta ők számos életmentő felszerelést, mentőautót és egyéb segítséget kaptak az önkormányzattól. A csepeli mentősök közül is többen kapnak önkormányzati szolgálati lakást, akár a rendőrök. Amikor Kolonics György meghalt 2008-ban, harminchét perc alatt érkezett ki a mentőautó. Ilyen most ritkábban van, bár tragikus véletlenek előfordulhatnak. A csepeli mentősök azonban a legkiválóbbak közé tartoznak, és próbáljuk nekik az általunk biztosítható legjobb feltételeket adni – emelte ki Borbély Lénárd.

 

A csepeli városközpont legnagyobb problémája a közterületek nem megfelelő használatából, többek között az italozásból adódik. 2010 előtt a gyárba helyezték át a hajléktalanszállót az Ady Endre útról. Addig azon a környéken volt tömeges az utcai alkoholizmus, most a sétálóutcánál. Mi mindent megteszünk a rendfenntartás érdekében.

 

Felszámoltuk a hajléktalan-piacot a falnál, fellépünk a nyilvános italozás és vizelés ellen – amennyire csak tudunk. A konfliktusokat is felvállaljuk, és sajnos az ellenzéki pártok ebben mindig ellenünk és az itt élők nyugalma ellen foglaltak állást. Most megpróbáljuk a Kossuth Lajos és a Petz Ferenc utca 24–28. számok lakóinak érdekeiben is eljárni, hogy javíthassunk az életkörülményeiken. Ebben segítség lesz a trafikokra elrendelhető alkoholstop is – hangsúlyozta Borbély Lénárd polgármester. • TK

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 25. szerda, 10:12

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail