Tízezer szájmaszkot juttattak csepeli idősotthonoknak

Kategória: Közérdekű 2020. július 23. csütörtök, 20:06

GMA 7525Tízezer szájmaszkot juttatott három csepeli idősek otthonába Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára. Az erről szóló bejelentés a Béke téri Szent József Idősotthon előtt hangzott el július 22-én. A további két kedvezményezett az Olajág és a Tapló utcai idősek otthona.

Az eseményen megjelent F. Kovács Sándor, Karcag országgyűlési képviselője és Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke. Az adományt Kispál György plébános vette át és áldotta meg.

Németh Szilárd felidézte a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és az állampolgárok helytállását. Magyarországon azért volt arányaiban jóval kevesebb megbetegedés, mint a legtöbb nyugati országban, mert példaértékű volt az összefogás, a kormány idejében hozta meg az intézkedéseket, a katonák és a rendőrök jól végezték a munkájukat. Sikerült a tömegrendezvényeket visszafogni, leállítani. A járványnak kedvezőtlen gazdasági kihatása is van, amivel szintén meg kell küzdeni. Egyelőre nem lehet kiszámítani, hogy a pandémiának lesz-e és mikor második hulláma. Valószínűleg elkerülhetetlen a második hullám, ezért érdemes felkészülni rá. A betegség elsősorban az időseket sújtja, és főleg azokra veszélyes, akik idősotthonokban laknak. Ezért is gondoltak arra, hogy Csepelen az idősotthonokban élőknek osztják szét a szájmaszkokat. Németh Szilárd utalt rá, hogy F. Kovács Sándorral gyakran beszélgettek a járványról és a védekezés lehetőségeiről. Ő vetette fel, hogy egy kínai partnercégük nagy mennyiségben küldött arcvédőket segítségként. Ebből juttattak tízezer darabot a csepelieknek. Németh Szilárd a csepeliek nevében megköszönte az adományt.

F. Kovács Sándor megemlítette, hogy összesen ötvenezer maszkot kaptak egy kínai testvértartománytól. Ezeket különféle önkormányzatoknak, turisztikai intézményeknek adták oda. Mivel Budapesten volt a legtöbb beteg, a fővárosiaknak még inkább szükségük van rájuk. Főként az idősotthonok lakóit részesítik előnyben.

cs.a.  

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail