Szúnyoggyérítés a kerületben

Kategória: Közérdekű 2020. augusztus 06. csütörtök, 12:50

szunyogEzúton értesítjük a lakosságot, hogy Budapest XXI. Kerület közigazgatási területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés pontos időpontja: 2020.08.12. napján, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020.08.13. vagy 2020.08.14. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: Deltasect Plus 1,2 ULV.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

A kezelés a Ráckevei-Duna ág menti zöldterületeket, a parti részen a Duna-Késmárki-Hollandi-Damjanich-Szent István út térségét, folytatásként a  Királyerdő utat, a belső városrészen a főbb útvonalakat, azaz Szentmiklósi, Völgy, Erődsor, Táncsics, Kossuth utcákat, valamint a temető környékét érinti.

Utoljára frissítve: 2020. augusztus 11. kedd, 08:43

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail