Nem a megszokott lomtalanítás lesz Csepelen Kiemelt

Kategória: Közérdekű 2020. augusztus 14. péntek, 10:13

lomtalanitas

A csepeli városatyák az önkormányzat júliusi testületi ülésén, határozati javaslatban kérték Karácsony Gergelytől, hogy a főváros teljes értékű lomtalanítást tartson Csepelen. Ezt nemcsak a fideszes képviselők, hanem a civilek és az LMP is támogatták. Azonban nem volt egységes a testület: a kérést az MSZP, a DK, a Momentum és egy független képviselő nem támogatta.

A főváros tizennyolc kerületben rendes lomtalanítást tart, ez öt kerületben ‒ Csepelen, valamint a XII., XV., XVI. és XXII. kerületben ‒ nem így lesz. A főváros kidolgozott egy kompenzációs szolgáltatási csomagot, mely szerint az érintett kerületek lakói előzetes egyeztetések és különböző dokumentumok felmutatása esetén, korlátozott mennyiségű lomot tehetnek le a megadott helyen. (Ide ráadásul egyénileg kell elszállítani a kidobásra ítélt tárgyakat.) Ez a „megoldás” valószínűleg növelni fogja az illegálisan lerakott szemét mennyiségét.

A Csepel.info facebookos felületén a lomtalanítással foglalkozó íráshoz többen is hozzászóltak. Az egyik kommentelő, F. László egy furcsa összefüggést említett. (A poszt és a hozzászólás az említett közösségi oldalon található.). „Azért érdekes, hogy mikor újraindult a lomtalanítás, eredetileg 7 olyan kerület volt, ahol a korlátozások alatt lett volna lomtalanítás. Akkor azt mondta az FKF, hogy sűrű a naptár, azon nemigen tudnak változtatni. (Volt fent egy kép, hogy melyek azok a kerületek, de érdekes módon már nem elérhető az FKF oldalán az a kép.) De erre fel közben lett olyan két kerület, ahol mégis lesz lomtalanítás (III. és VIII. kerület). S mind a két kerületnek „balliberális” polgármestere van. S így maradt 5 olyan kerület, ahol ilyen „lomtalanítás” lesz, ahol a lakóknak maguknak kell megoldani. Az 5 kerületből 4-ben fideszes a polgármester. Na, ez nem lehet véletlen…” – jegyzi meg a hozzászóló.

Arról, hogy a kerületben hol lesz a gyűjtőpont, s hogy mikor lehet oda a lomot elvinni, még folyik az egyeztetés. Azt szeretné elérni az önkormányzat, hogy ne kelljen regisztrálni és számlákkal igazolni a jogosultságot. Az FKF ‒ Borbély Lénárd polgármester kérésére ‒ ígéretet tett arra, hogy 2021-ben Csepel az első között lesz a lomtalanítási listán.

Utoljára frissítve: 2020. augusztus 18. kedd, 15:55

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail