Az FKF döntése tovább növeli a szemetelés lehetőségét

Kategória: Közérdekű 2021. február 02. kedd, 11:41

145229905 4235749119771980 3055857803694739207 nAz FKF. Nonprofit Zrt. mindenféle okokra hivatkozva hamarosan megkezdi a kezelése alatt álló szemeteskukát leszerelését a kerületben, tudta meg portálunk. 263 szemétgyűjtőből összesen 43-at szerelnek le, tovább növelve ezzel a szemetelés lehetőségét Csepelen. Borbély Lénárd a napokban levelet írt az FKF-nek, amelyben a polgármester az itt élő több mint 70 ezer ember érdekében, valamint a vállalat saját alapelveire való tekintettel arra kéri a céget, hogy ne szállítsák el ezeket a tárolókat.

Az FKF lépése…”számomra a rendezett városkép ellenkezőjét eredményezi, a lakosság megelégedettségét pedig egyáltalán nem szolgálja.” -írja a polgármester a levélben.

Borbély Lénárd szerint a kukatároló edények hiánya jelentős többletszemetelést eredményezhet a kukatárolók környékén, amire már most is van példa a szelektív hulladéktárolók mellett, és ami jelentős terhet ró a hulladékkezelési feladatokat is végző Csepeli Városgazda Zrt.-re. „A szemetet ugyanis valakinek el kell szállítani.”

Kitért arra is, hogy Csepelen a kommunális hulladék mennyisége öt év alatt megnégyszereződött, és több száz millió forintot költ az önkormányzat évente az illegális hulladéktelepek felszámolására is. „Ezek súlyos tételek a költségvetésünkben. Az FKF. Nonprofit Zrt döntése most tovább növeli ezt a terhet”.

„Kerületünk tisztasága, rendezettsége érdekében kérem a kerületünkre hátrányos döntés visszavonását! Tegyék meg ezt a lépést egy tisztább, élhetőbb Csepelért!” – zárta sorait a polgármester.