Miért kell nekünk a Galvani híd?

Kategória: Közérdekű 2021. március 20. szombat, 10:19

162435039 4369109486435942 4696572406224072806 nBorbély Lénárd polgármester tegnapi posztjában a Galvani híd szükségességéről osztotta meg  a gondolatait. A polgármester kifejtette, a Galvani híd terve az 1980-as évek óta szerepel különböző városfejlesztési koncepciókban. Megépítésére azért van szükség, mert az agglomerációban élők egyre nagyobb mértékben terhelik a főváros közútjait. Csepelre ez hatványozottan igaz, ráadásul a közvetlen budai összeköttetéssel hetven éve adós a főváros a csepelieknek.

"Az a főváros, amely maga is elismeri a híd szükségességét, hiszen Budapest saját fejlesztési terveiben is szerepel egy kiemelt új közlekedési infrastruktúra megvalósítása, mégpedig a főváros és a kormány megegyezése alapján" - tette hozzá.

Majd így folytatta: a híd kulcsszerepet játszik majd a közlekedési problémák megoldásában, a rozsdaövezetek felélesztésében. A szomszédos külvárosokkal, elővárosokkal közúton és villamoson ugyanis épp a Galvani híd teremtené meg számukra a kapcsolatot, miközben a hídhoz kapcsolódó beruházások fasorokkal, kerékpárutakkal, széles gyalogjárdákkal büszkélkedhetnek majd.

"Várjuk a hídról a főváros világos és egyértelmű állásfoglalását a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában! Már csak azért is, mert akadnak olyan hangok, amelyek a híd elhelyezkedését vitatják, mondván, a híd a semmiből a semmibe vezet, és hogy az albertfalvai hidat kellene először megépíteni."

Egyet azonban ne feledjünk: a Galvani híd legfontosabb funkciója: kapcsolat Buda, Csepel és Pest között. Ezáltal gyorsabban, rövidebb idő alatt juthatunk el úticélunkhoz.

Legyen egyértelmű: az elővárosiak közlekedési problémáit egyedül a Galvani híd fogja megoldani. - zárta sorait Borbély Lénárd.