Nyomtatás

Három helyen adhatja le használt sütőolaját

Kategória: Közérdekű 2021. július 06. kedd, 09:11

gyujto1Néhány hete került ki a Csepeli Piac átriumába az a tároló, ahová elhelyezhető a háztartások használt sütőolaja. A lista azóta bővült. Már a Csepeli Városgazda Katona József utcai telephelyén és a kerületi közterület-felügyelet Kossuth Lajos utca 117/A alatti központjában is leadhatók az elhasznált olajak. A kezdeményezés Csepelen valósul meg először a budapesti kerületek közül.

Mivel a használt sütőolaj a környezetre veszélyes hulladéknak minősül, ezért csak korlátozott számú helyre vihették eddig a lakosok. Nemrég azonban egy hulladékgyűjtő már kikerült a piacra, ahová még egy elhelyezését tervezik, valamint a Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. és a kerületi közterület-felügyelet telephelyén is elhelyezhetik a sütőolajat.


A sárga konténerbe lezárt flakonban dobhatják az olajat, kérjük NE ÖNTSÉK BELE a flakonok tartalmát. Az OilPlan 800-as konténerek megtelését követően a Biotrans Kft. szállítja el és dolgozza fel biodízel alapanyaggá.

 

A használt sütőolaj esetében kiemelten fontos a szelektív gyűjtés: egyetlen csatornába öntött liter használt olaj akár százezer liter élővizet is képes elszennyezni. A program célja, hogy sütőolaj ne kerülhessen a szennyvízelvezető csatornába, a vizekbe, talajba vagy akár kommunális lerakóba.