Rendkívüli lomtalanítást kér Csepel polgármestere a Fővárostól

Kategória: Közérdekű 2021. július 12. hétfő, 16:06

213539242 4719442594735961 4911974065987257419 nA pénteki, jéggel érkező hatalmas vihar kapcsán levelet írt Borbély Lénárd csepeli polgármester Karácsony Gergely főpolgármesternek, melyben arra kéri a Fővárost, hogy egy minél korábbi időpontra kijelölt rendkívüli lomtalanítás keretében szállítsák el a pincékben, alagsorokban elázott és az ingatlanok előtt felhalmozott, használhatatlan lomokat.

 

Egy azonnali lomtalanítás nagy segítség lenne az amúgy is súlyos károkat szenvedett csepelieknek, akik így megnyugtatóan válhatnának meg tönkrement értékeiktől – fogalmazott a polgármester.

 

Borbély Lénárd a levelében emlékeztetett: néhány nappal ezelőtt rengeteg mennyiségű esővel és jéggel egy hatalmas vihar csapott le Csepelre. Emberemlékezet óta nem volt olyan jégverés a kerületben, mint július 9-én, pénteken. A legsúlyosabb viharkárok - tetők, tetőcserepek, tetőtéri ablakok, redőnyök, párkányok, napelemek törései, gépjárművek beszakadt szélvédői, törött lámpái, elöntött pincék – legszükségesebb kárenyhítése után hétfőn reggel kezdődött a jégeső és az özönvíz következményeinek felmérése. A polgármester azt írja, szinte nincs olyan csepeli család, amelyik ne szenvedett volna kisebb-nagyobb károkat a vihar miatt.

„A katasztrófavédelem, a szociális szolgálat, valamint a csepeli önkormányzat munkatársaival járva a kerületet sajnos azt tapasztaltuk, hogy sok családi ház, lakóingatlan pincéjében felhalmozott értékek váltak az özönvízszerű eső áldozatává. Az itt tárolt tárgyak, eszközök eláztak, használhatatlanok lettek, sokan szeretnének ezektől megválni.” Ezért tartja szükségesnek a rendkívüli lomtalanítást a polgármester.