Folytatódik a szúnyoggyérítés Csepelen

Kategória: Közérdekű 2021. augusztus 11. szerda, 09:26

szunyog

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Budapest XXI. Kerület közigazgatási területén földi és légi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor.

A földi kémiai védekezés időpontja: 2021.08.11., a napnyugta utáni időszakban. Rossz idő esetén a védekezésre 2021.08.12. vagy 2021.08.13. napján ugyanebben az időben kerül sor.

A légi kémiai védekezés időpontja: 2021.08.12., polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

 

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: Deltasect Plus 1,2 ULV.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.”

Utoljára frissítve: 2021. augusztus 11. szerda, 14:28