Borbély Lénárd: a csepeliek több mint 80%-a elutasította, hogy kollégium épüljön a Kis-Duna-parton

Kategória: Közérdekű 2021. szeptember 01. szerda, 13:34

stat

„Örömmel fogadtam a hírt, hogy 100%-os kormányzati támogatással 87 vidéki birkózó kollégiumi szállását sikerült megoldani Csepelen, egy már működő kollégiumban. A támogatásnak köszönhetően 45 szoba felújítására került sor, így kerületünk ismét gyarapodott! Köszönjük!” – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán annak kapcsán, hogy átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Kollégiumának felújított épületét, amelyben negyvennégy vidéki birkózó egyesületből nyolcvanhét birkózó is helyet kap.

 

„Ennél még jobb hír, hogy ezeket a kollégiumi szálláshelyeket úgy sikerült kialakítani, hogy a csepeli Kis-Duna partot nem kellett beépíteni, ezzel sikerült megvédeni” – fogalmazott a hír kapcsán a polgármester.

 

Közben egy reprezentatív felmérésen is egyértelműen kiderült, hogy a csepeliek több mint 80%-a elutasította, hogy kollégium épüljön azon a partszakaszon. Sőt, a csepeliek egyértelműen elutasítják, hogy a kis-Duna part beépüljön. Emellett a csepeli önkormányzat a Kis-Duna partot 11 éve kizárólag és szigorúan pihenő, sport- és rekreációs céllal fejleszti, amibe nem fér bele más.

 

„A Kis-Duna partot továbbra is természetes környezetében kell megóvnunk, és ehhez széles összefogásra van szükség.” – zárta sorait Borbély Lénárd.

stat1