Fogadj örökbe egy fát! Kiemelt

Kategória: Közérdekű 2021. szeptember 08. szerda, 11:45

zold szigetTisztelt csepeli lakosok!

Önkormányzatunk idén ősszel egy új lakossági faültetési kezdeményezést indít „Fogadj örökbe egy fát!” címmel. A kezdeményezés célja, hogy a Csepeli Zöld Sziget Program keretében a kerület lakóit is ösztönözzük a környezetükben lévő fák gondozására és újabb fák ültetésére, természetesen az utcaképhez igazodva.

Azon háztulajdonosok vagy társasházi lakók jelentkezését várjuk, akik közvetlen lakókörnyezetük szépítésében aktívan szeretnének részt venni.

A kijelölt helyszínekre az igényelt fákat, az elültetésükhöz szükséges gödör kiásását, a talajcserét, a tápanyagpótlást, a támrúdhoz való kikötözést és a szalagozást a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. kollégái 2022. március végéig végzik el.

A fák öntözését és ápolását a következő évekre az örökbefogadókra szeretnénk bízni.

A Városgazda kertész szakemberei a fák gondozásával kapcsolatban felmerülő kérdésekre szívesen adnak választ és tanácsot, továbbá nyomtatott tájékoztatót is biztosítunk a programban részt vevők számára az egyes fák gondozási igényeiről. Hiszek benne, hogy fa-örökbefogadási programunk segítségével és az itt élők lelkiismeretes odafigyelésével még szebb, még zöldebb környezetben élhetünk.

Együtt még többet tehetünk Csepelért!

A jelentkezési lap ide kattintva tölthető le.

Utoljára frissítve: 2021. szeptember 08. szerda, 11:56