Nyomtatás

Minden településen oltási akciónap indul

Kategória: Közérdekű 2021. december 03. péntek, 09:52

1bd11c691de34ed8b3d3e4051bf82501Az elmúlt két hétben az emberek biztonsága az oltásoknak köszönhetően jelentős mértékben nőtt – hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint s számok is magukért beszélnek, hiszen az oltási akció során tegnap estig eddig egymillió oltást sikerült beadni, ebből 115 ezeren az első, 800 ezer pedig a megerősítő, harmadik oltást kérték. – A harmadik oltásokat tekintve egészen száguldunk, a magyar lakosság 27 százaléka vette fel a harmadik oltást itthon, míg az uniós átlag 10 százalék körül van – rögzítette a kormányfő, aki szerint a legnagyobb ajándék, amit idén egymásnak adhatunk, ha oltakozunk, ezért a kormány újabb akcióhetet fog indítani.

 

Bár nagy terhet jelent az egészségügy számára az oltási akciópontok felállítása, de eddig ők is és az őket segítő katonák, rendőrök is jól állták a sarat – rögzítette Orbán Viktor, majd megjegyezte: Ausztriában azért kell zárni, mert a kórházi ellátási kapacitás gyengébb, mint Magyarországon, nekik arányaiban kevesebb bevonható kórházi ágyuk van. A kormányfő megerősítette, hogy mindenkit meg fognak megkeresni decemberben, akinek lejár a védettségi ideje, és értesíteni fogják arról, hogy ez bekövetkezett. Emellett a következő időszakban minden településen oltási akciónapokat fognak szervezni, amitől a miniszterelnök azt reméli, hogy a harmadik oltás felvétele még inkább megemelkedik. 

 

– A pedagógushiány nem kellemes dolog, de ha gyerekeink nagy számban betegszenek meg, az még nagyobb baj – fogalmazott Orbán Viktor arra a kérdésre válaszolva, hogy sokan elhagyhatják a tanítói pályát azért, mert kötelező az oltás számukra. – Nekünk szülőknek a gyerekünk a legfontosabb – rögzítette a kormányfő, aki arra kérte a pedagógusokat, hogy ezt értsék meg.

 

Az új dél-afrikai szupermutáns súlyossága kapcsán továbbá megjegyezte: nem mer orvosszakmai kérdésekben biztos álláspontot foglalni, mert az orvosok között is érezni a bizonytalanságot.

 

Csak a magyarok véleménye számít 

 

Lökdösődés, kesze-kuszaság van azzal kapcsolatban, hogy melyik nemzetközi szervezet hogyan minősítse a gyermekvédelmi törvényt – tájékoztatott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy őt valójában nem érdekli, hogy melyik szervezet mit mond, számára az a fontos, hogy a magyar emberek mit gondolnak erről a kérdésről. 

 

– Fontosnak tartom, hogy a gyermekeim magyarok legyenek, fontos, hogy minél többen ezt gondolják, vigyék tovább a kultúránkat, és hogy Magyarországon magyarok éljenek – hangsúlyozta a miniszterelnök. Szavai szerint ez a kiindulópont, innentől pedig mindegy, hogy ki mit mond. 

 

Azt is mondta, Nyugat-Európában van egy hullám, ami arról szól, hogy elvitassa a szülők jogát a gyermekek neveléséhez. A miniszterelnök viszont úgy véli, ezt nem szabad elvitatni, ki kell állni ezért a jogért. – Óriási nyomás alatt vagyunk ebben az elkeseredett küzdelemben – fogalmazott, majd kiemelte: ebben a harcban lesz szükség a gyermekvédelmi népszavazásra.  Orbán Viktor szerint ha kitartunk, akkor épp úgy, mint a bevándorlás ügyében, így most a gyermekvédelem kérdésében is győzni fog a magyar álláspont. – Ha nem lenne ez az ügy fontos, akkor az EU nem zsarolna minket azzal, hogy helyezzük hatályon kívül a gyermekvédelmi törvényt – hangsúlyozta a kormányfő. 

 

Brüsszel be akar avatkozni a választásokba

 

A jövő évi országgyűlési választással kapcsolatban Orbán Viktor rámutatott: – Egy választás nem egy kávéházi összejövetel, hanem egy komoly dolog, arról szól, hogy milyen lesz a jövőnk. Véleménye szerint emiatt magától értetődő az, hogy Brüsszel be akar avatkozni a jövő évi voksolásba, hiszen jelenleg Magyarország kiáll magáért az unióban. 

 

–  Brüsszelben, amikor előállnak a javaslataikkal, annyit akarnak hallani a magyaroktól is, hogy "Jawohl!" (németül: Igenis!)  – fogalmazott a miniszterelnök.

 

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a kis- és középvállalkozásokat is bevonják a rezsicsökkentésbe. Kiemelte, hogy a kormány 33 ezer kisvállalkozónak tette lehetővé szerdai döntésével azt, hogy belépjenek az új, kedvezőbb árú egyetemes szolgáltatásvásárlásra, ami a villamosenergia–beszerzést illeti. – Gondoskodunk arról, hogy a Magyar Villamosművek jól működjön, ez az egyik legnagyobb cége Magyarországnak, eddig állta a sarat – fogalmazott.

 

Tájékoztatása szerint a villanyért Bécsben kétszer, Berlinben háromszor annyit fizetnek, de gázért Stockholmban például nyolcszor annyit kell fizetniük, mint itthon. 

 

Orbán Viktor rámutatott: a magyar baloldallal folytatott vitájuk is erről szól, hiszen a Fidesz szerint az embereknek azt kell biztosítani, hogy kevesebbet kelljen fizetniük, a baloldal szerint viszont az a kívánatos, hogy többet fizessenek. 

 

– A budapestieknek és a hódmezővásárhelyieknek is az a jó, ha kevesebbet fizethetnek az áramért és a rezsiért – húzta alá a kormányfő, arra reagálva, hogy a két baloldali vezetésű önkormányzat is igényelte a csökkentett rezsiárat. Hozzátette: ennek a lehetőségét a kormány kinyitotta, tehát az önkormányzatok is éppen úgy, mint a kisvállalkozók, be tudnak lépni egy kedvezőbb árfekvésű elszámolási rendszerbe.

Magyarnemzet.hu