Nyomtatás

Felgyulladt a cserkészház Csepelen, három fiatal az épületben aludt

Kategória: Közérdekű 2022. február 13. vasárnap, 08:29

thumbnail DJI 0034Leégett éjszaka a 2019-ben épített Tamariska-dombi csepeli cserkészház. Három fiatal is aludt, amikor lángok csaptak fel az épületben, azonban a ifjú cserkészek időben elmenekültek a helyszínről. A Csepel.info úgy tudja, a tűz a házon kívül keletkezett és először – gyaníthatóan – a terasz alatti két kenu kezdett el égni.

 

A Facebook-oldalán tett bejelentést Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármester, amelyben azt a szomorú hírt közölte, hogy ma hajnalban leégett a 2019-ben átadott csepeli cserkészház.

 

Borbél Lénárd videós bejelentése: https://youtu.be/6RqOb5V5RxI

 

A polgármester Ábel Attila alpolgármesterrel és a csepeli cserkészek vezetőivel a helyszínre sietett, ahol még tartott a tűzoltás. Borbély Lénárd szívügye volt a Tamariska-dombon található cserkészház, ugyanis ő maga is cserkész volt fiatalkorában.

 

A cserkészet világát érdemes újraéleszteni, mert értékalapú közösséget hoz létre. Érték a család, a házasság, a barátság – mindezt meg lehet itt tanulni. Jó döntés született, amikor elhatározták, hogy ilyen közösségnek adjanak otthont a Tamariska-dombon. A gyerekeimet is szívesen hozom majd ide – idézte fel a polgármester a cserkészház átadóján 2019-ben.

 

Furcsa tűz

 

A Csepel.info úgy tudja, hogy a tűz hajnalban, a kora reggeli órákban keletkezett. A helyszínen annyit lehetett elsőre megállapítani, hogy a lángok nem házon belül, hanem a terasz alól csaphattak fel először. Ott eredetileg két kenut tároltak.

 

Index, Csepel.info