Csúszik pár hónapot a Táncsics felújítása

Kategória: Közérdekű 2022. június 14. kedd, 13:41

288234634 548074843547031 1361723907313044777 nKésik néhány hónapot a Táncsics utca felújítása, tájékoztatta a lakosságot Borbély Lénárd polgármester, akinek az ezzel kapcsolatos levele a politikus Facebook oldalán jelent meg.

Mint írja, az elmúlt években soha nem látott útfejlesztéseket valósítottak meg a kerületben. Jelentős önerőből és a kormány támogatásával sorra újulnak meg Csepel útjai, járdái. Az egyik legfontosabb útszakaszt, a Táncsics Mihály utcát a Főváros helyett az önkormányzat újítja fel.

 

„Ez utóbbival kapcsolatban szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a Táncsics utca felújítása a tervezett nyári kezdés helyett – az önkormányzat önhibáján kívül - előreláthatólag a későbbiekben tud csak elindulni” – írja a polgármester, hozzátéve, hogy a kormányzati támogatással meginduló beruházás eredetileg június közepén indult volna. A felújításhoz többek között a közműszolgáltatók engedélyeire is szükség van. Sajnos nemrég derült ki, hogy a Víz- és a Gázmű feltételekkel járult hozzá az útfelújításhoz, mondván két éven belül amúgy is közműcseréket végeztek volna az utcában, végezzük el akkor az útfelújítást.

 

„Jelenleg zajlanak az önkormányzat és a szolgáltatók között a tárgyalások. Célunk, hogy néhány hónapos késéssel ugyan, de elindulhassanak a munkák. Az esélyeink elég jók. Köszönöm a konstruktív együttműködést, úgy tűnik, van megoldás.” – írja Borbély Lénárd, megemlítve, hogy polgármesterként többször nyilvánvalóvá tette, hogy nem várhatunk évekig, a csepeliek sem várhatnak tovább erre a fontos beruházásra, hiszen egy olyan útszakaszról van szó, amely hosszú ideje megérett a felújításra, és amely óriási forgalmat bonyolít le – ezáltal terhelődik - nap mint nap.

 

Kérem a csepeliek, a közlekedők szíves türelmét! Mindent meg fogunk tenni a munkálatok mielőbbi elindulásáért és annak gyors befejezéséért! – zárta sorait a polgármester.