Leállították a munkavégzést a Weiss Manfréd út melletti kerékpárúton

Kategória: Közérdekű 2022. szeptember 12. hétfő, 14:56

kerekparutÖnkormányzatunk részére a Magyar Kerékpárosklub, továbbá a lakosság részéről is számos bejelentés érkezett az elmúlt napokban a Weiss Manfréd út melletti kerékpárúton folyó munkálatokkal kapcsolatban, miszerint a munkavégzés során a burkolatok helyreállításánál az új burkolat nem a bontás előtti minőségben és technológiával kerül helyreállításra, az a kerékpározás szempontjából nem felel meg a korábbi minőségi kritériumoknak.

 

Önkormányzatunk közútkezelője haladéktalanul megkezdte a bejelentésekben foglaltak vizsgálatát és megkereste a Weiss Manfréd út és kerékpárút csepeli szakaszán a közútkezelési jogokat gyakorló Budapest Közút Zrt. illetékeseit tájékoztatásukat és haladéktalan intézkedésüket kérve az ügyben.

 

 A Budapest Közút Zrt. tájékoztatása alapján a bicikliúton jelenleg az ELMŰ Hálózati Kft. beruházásában végeznek elektromos kábelfektetési munkálatokat. A Budapest Közút Zrt. munkatársai megállapították, hogy az ELMŰ alvállalkozója valóban nem a korábbi állapotok szerinti minőségi követelményeknek megfelelően végzi a terület helyreállítását, továbbá a munkálatok megkezdésekor érvényes bontási engedéllyel nem rendelkezett, ezért a Budapest Közút Zrt. a munkavégzést haladéktalanul leállította, egyidejűleg az engedély megkérésére, továbbá a megbontott terület korábbi állapotok szerinti módon történő helyreállítására szólította fel a beruházót.