Tárgyalást kezdeményez a kisposták ügyében a csepeli polgármester

Kategória: Közérdekű 2022. november 15. kedd, 15:08

315206194 657864809234700 3212149722083991627 nA csepeli kisposták ügyében személyes tárgyalást kezdeményezek a Magyar Posta új vezérigazgatójával. A csepeli embereknek - különösen az időseknek, betegeknek - nagyon fontos, hogy újra a jól megszokott helyeiken tudjanak ügyeket intézni anélkül, hogy kilométereket kelljen utazniuk a következő postahivatalig – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Mint írja, sajnálattal értesültek arról, hogy a takarékossági intézkedések miatt kettő csepeli postafiók - a csillagtelepi 4-es számú Posta (Vénusz utca 6.) és a királyerdei 3-as számú Posta (Szent István út 230.) - működése 2022. november 12. napjától felfüggesztésre került.

 

A csepeli önkormányzat az elmúlt napokban nagyon sok levelet kapott a aggodalmairól a postafiókok ideiglenes bezárásával kapcsolatban. A döntéssel Csepel sajnos elveszítette azokat a kispostáit, melyek a városközponttól távol vannak, nem kis gondot okozva ezzel az itt élő embereknek.

 

Az érintett területeken ugyanis nagyon sok idős, nyugdíjas és mozgásában korlátozott ember él, akiknek nagy nehézségeket okoz a még működő postákhoz való eljutás, és akik különösen tartanak a következő téli és a járványos időszaktól is – írja a polgármester, hozzátéve, hogy többen aggódnak amiatt, hogy meg fog növekedni a sorban állás ideje a kialakult tömegek miatt, ha kevesebb fióknak kell ellátnia kerületünket.

 

A polgármester a Magyar Posta vezérigazgatójának írt levelében arra kéri a vezetőséget, hogy gondolják újra a csepeli posták ideiglenes bezárásának ügyét, ennek érdekében pedig a személyes egyeztetés lehetőségét vetette fel.