Figyelemfelhívó tábla az illegális építkezések ellen

Kategória: Közérdekű 2022. november 23. szerda, 15:39

tabla lakasepitesCsepel családi házas övezetének megőrzése érdekében – az illegális építkezések megfékezésére és a vevők megtévesztésének elkerülése céljából – a kerület több pontjára az alábbi tartalmú figyelemfelhívó táblákat helyezett ki az önkormányzat:

FIGYELEM!

 

Ebben a családi házas övezetben a helyi építési szabályzat előírásai szerint 800 m2-es telekméretig egylakásos, felette legfeljebb kétlakásos ház építhető!

 

Ha az építésügyi hatósági engedélytől eltérően, ennél több „lakás” kerül kialakításra, azok nem minősülhetnek önálló ingatlannak, így a tulajdonosok osztatlan közös tulajdonában maradnak, továbbá a szabálytalanság miatt hatósági eljárást indítunk a tulajdonosok ellen, melynek eredményeként a tervnek megfelelő, hivatalosan engedélyezett állapot helyreállítása is elrendelhető.

 

Kérdése van a lakásvásárlása előtt?

 

Informálódjon a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodáján az alábbi elérhetőségeken!

 

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Telefon: 06-1-427-6100

 

(A kép a Széchenyi út 65. szám előtt kihelyezett tábláról készült, amelyet ismeretlenek eltávolítottak, ezért a feljelentést haladéktalanul megtette a hivatal a csepeli rendőrkapitányságon.)