Izgalmas programok, jó hangulat az idei első családi hajókiránduláson Kiemelt

Kategória: Programok 2018. június 03. vasárnap, 10:43

GMA 8342Igazi utógyermeknapi rendezvénynek is beillett az idei első családi hajókirándulás, június 2-án. Rengeteg játék, tartalmas kikapcsolódás, felhőtlen jókedv várta a gyerekeket a Zsófia főhercegné panorámahajó fedélzetén.

A családi hajókirándulás a Boráros téri kikötőből indult, ahová külön buszokkal érkeztek a résztvevők. A programon jelen volt Borbély Lénárd polgármester is, aki rövid köszöntőjében kiemelte a Csepeli Önkormányzat 2014 óta rendszeresen szervez hajókirándulásokat, ám az elmúlt években elsősorban a nyugdíjasokat látták vendégül. Tavaly azonban sor került az első családi hajókirándulásra is, mely óriási sikerrel zárult, így idén a kerület három sétahajózásra várja a csepeli családokat.

 

 

Kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, arcfestés

Nagy volt a nyüzsgés a fedélzeten, a gyerekek sokféle játék, elfoglaltság közül választhattak. A kreatív feladatok kedvelői színezhettek, kézműveskedhettek, hajtogathattak, gyurmázhattak. A legtöbben az arcfestésért és a csillámtetoválásért lelkesedtek, de az óriás majom is nagy sikert aratott. A programból a zene sem hiányozhatott, ezúttal a Mintapinty zenekar gondoskodott a jó hangulatról.

 

A sétahajó tágas emeleti fedélzete is gyorsan megtelt nézelődőkkel. Míg a gyerekek szaladgáltak, addig a szüleik fényképezkedtek, gyönyörködtek az egyedülálló panorámában. A hajó a Margitsziget és a Rákóczi híd között közlekedett. A Dunáról remek kilátás nyílt a város történelmi épületeire: a Parlamentre, a Várra, Várkert Bazárra, a Tudományos Akadémiára. „Nem véletlen, hogy Budapest a világ egyik legszebb városa” - jegyezték meg többen is. A program zárásaként kötélhúzás, kvíz és ügyesség játékok szórakoztatták a gyerekeket. A rendezvényt az önkormányzat támogatásával, ezúttal is a Csepeli Városkép Kft munkatársai szervezték. Idén még két hajókirándulás lesz. A legközelebbire augusztus 31-én kerül sor, bár ez utóbbi program már betelt, de a szeptember 9-ei kirándulásra még lehet regisztrálni!

 

Játékra invitáljuk Önöket!

Fényképeztek, megörökítették a családi hajókirándulás legszebb pillanatait? Kérjük, küldjék el nekünk legjobban sikerült fotóikat hétfő délig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre és nyerjenek! Beküldőink között strandbelépőket sorsolunk ki!

 

A hajón készült képeket az alábbi linken tekinthetik meg: https://photos.app.goo.gl/Zn70f1r72cYBfGQ43

Utoljára frissítve: 2018. június 04. hétfő, 09:43