Gábor Éva szobrászművész spirituális világa

Kategória: Programok 2019. szeptember 06. péntek, 09:49

 

szobrok

Gábor Éva Mária szobrászművész keze munkája nyomán homokból és agyagból készült szobrok, digitális képek, videók láthatók szeptember 5-től a Csepel Galériában. A Bolyongás az idősivatagban kiállítást Urbán Ágnes művészettörténész nyitotta meg, hangszeren közreműködött Szalay Péter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Munkácsy Mihály díjas művész spirituális beállítottságát jól tükrözik a csoportos meditálásra hasonlító Buddha szobrok. „A világban meg kell keresnünk azt a valamit, amely értelmet adhat életünknek” – mondta el kérdésünkre az alkotó.

 

A kiállítás legrégibb műtárgyegyüttese a homokszobrok csoportja – ismertette megnyitójában a művészettörténész. Hozzátette: „A kiállításon munkásságának keresztmetszetét mutatja be nekünk a művész, a különböző utakat és kísérleteket is, amelyek valamiképp efelé a rejtett tisztás, szentély felé vezetnek minket is. A szentély ez esetben fontos pontosítás, hisz Éva munkásságát átitatja a spiritualitás.”

 

A kiállítás megtekinthető október 2–ig hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (278-0711).

 

A.Zs.

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 06. péntek, 10:13