Csepelen lép fel a Sing Sing

Kategória: Programok 2023. január 27. péntek, 09:10

Sing Sing e

Február 11-én, a csepeli Barba Negrában lép fel a kilencvenes évek egyik legsikeresebb rockzenekara, a Sing Sing. Ennek kapcsán beszélgettünk a zenekar alapító-basszusgitárosával, Lévai Hangyássy Lászlóval.

Idén lesz harminc éve, hogy megjelent a legendás Sing Sing zenekar leghíresebb dala, a Halál a májra. A zenekar a februári, Barba Negrában tartandó koncertjükkel szeretné ünnepelni ezt az évfordulót. „Kihasználjuk a nagy színpad adottságait, fénytechnikákkal és egyéb látványelemekkel fűszerezzük a show-t. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a Halál a májra biztosan felcsendül majd, illetve előkerül egy-két régen játszott dalunk is, többek között az Arc a tükörben” – avat be a kulisszatitkokba. A koncert kilencvenperces lesz, és hogy mely dalokat játsszák még, abba a rajongóknak is van beleszólásuk, mégpedig a zenekar Facebook-oldalán, ahol kommentben várják az ezzel kapcsolatos kívánságokat. Kérdésünkre, hogy készülnek-e valamilyen meglepetéssel, Lévai Hangyássy László úgy válaszolt, hogy tervben volt a zenekar egykori frontemberének, Abaházi Csabának a fellépése is, azonban a zenész úgy fogalmazott, ennek még nem jött el az ideje. Megjegyezte, a zenekar nyáron ünnepli harmincöt éves fennállását, amely viszont remek alkalom lehet a közös fellépéshez.

 

Talán kevésbé közismert, hogy a tavaly októberben Csepel Örökség-díjjal kitüntetett zenész ezer szállal kötődik Csepelhez. „Amikor a kilencvenes évek elején a Munkásotthonban felléptünk, Csepelből még csak a panelházakat láttam. Majd évekkel később az egyik szponzorunk a Kis-Duna partjára beszélt meg találkozót. Azonnal megtetszett és beleszerettünk a környékbe. A feleségemmel el is határoztuk, ha egyszer kertes házat veszünk, az biztosan Csepelen lesz. 1995-ben, amikor megszületett a fiunk, a belvárosi lakásból sikerült is ideköltöznünk, a Csepeli Strand környékére, és már huszonnyolc éve lakunk Csepelen. Igyekszem lokálpatrióta életet élni: ha csak tehetem, Csepelen vásárolunk, itt járok konditerembe is és minden vállalkozásom ideköt” – meséli. A zenekar a kilencvenes években egy csepeli együttes segítségével jutott próbateremhez a Csepel Művek területén, amelyet a zenész-producer 2001-ben megvásárolt. Kialakított egy próbaterem-komplexumot, amely évről évre fejlődik, ezzel is igyekszik segíteni és helyzetbe hozni a csepeli zenekarokat. Mint elmondta, tehetségből van bőven, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy március 10- én a csepeli kötődésű zenekarok (Zorall, B52, Rock Fanatic) Hello, Csepel névvel adnak koncertet a Barba Negrában.

 

Lévai Hangyássy László elmondta még, a Sing Sing retró zenekarnak számít, a közönségük már nem feltétlenül az új dalokat várja, a zenekar a koncert után mégis stúdióba vonul új albumot készíteni. Az új lemezről egyelőre még csak annyit lehet tudni, hogy ‒ többek között ‒ lesz rajta egy különleges mix az első album dalaiból.