Fotókiállítás a kerékről

Kategória: Programok 2015. szeptember 18. péntek, 07:34

megnyitoZseniális fényképekből álló kiállítást tekinthet meg a közönség a Munkásotthonban, a Galéria 21 kiállítótermében szeptember 17-től. Az évszázados múltra visszatekintő Stemmer Ferenc fotókör tárlatának mottója „a kerék”, így a fotókör tagjai mind olyan képeket állítottak ki, amelyek valamilyen módon a kerékkel való kapcsolatukat szimbolizálják.

Tímár Ádám, az Egressy Béni Zeneiskola tanulójának gitárjátéka után Kollár József, a Weiss Manfréd Szakközépiskola címzetes igazgatója nyitotta meg beszédével a kiállítást. Így derült ki, hogy a fotókör a csepeli gyár berkeiből indult ki – sokan a különböző ünnepségekre készülő dekoráció kapcsán ismerkedtek meg a fényképezéssel. Ahogy Kollár József elmondta, a munka, az alkotás és a művészet közeli rokonok. A fotókör tagjait így a gyári munka mellett az alkotás is összetartotta – a fotókör így rendszertől függetlenül mindig működött.

A kiállításon valóban a kerék legkülönbözőbb megjelenési formáiban gyönyörködhetnek a látogatók. A vízimalom kerekétől az öreg biciklin át a villámgyors versenyautóig számtalan módon meg lehet csodálni az ember által alkotott legegyszerűbb képezetet. A kerék a babakocsitól a halottas autóig elkíséri az embert, így igazán érdekes téma egy fotókiállítás számára. A kiállítás október 22-ig tekinthető meg.

MN

fotó: Benkő-Molnár Fanni

megnyito2megnyito3megnyito4megnyito5megnyito6megnyito7

Utoljára frissítve: 2015. október 07. szerda, 14:57