Nyomtatás

Idősek világnapja: hajókirándulás, egész napos program

Kategória: Programok 2015. október 01. csütörtök, 19:26

okt2Bár a reggel még csípős hideggel indult, mire a Zsófia főhercegné hajó kifutott háromszáz csepeli nyugdíjassal a fedélzetén, már hétágra sütött a nap, s az idő is egyre melegebb lett.  A csepeli önkormányzat idei negyedik hajókirándulásra október 1-én, az idősek világnapján került sor.

Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a nyugdíjasokat, s elmondta: szeretné, ha a kerület összes nyugdíjasa részt vehetne az elkövetkező években ilyen programon. „Isten éltesse Önöket” – zárta szavait a Borbély Lénárd, s kellemes napot, jó szórakozást kívánt a résztvevőknek, akik közül sokan első alkalommal vettek részt a három órás vízi programon.

„Nagyszerűen érezzük magunkat, örülünk, hogy eljöttünk” – mondta Magyar Sándor, aki feleségével érkezett. A házaspár azt is elmesélte, hogy nyáron – köszönhetően az nyugdíjasok ingyenes strandbelépőjének mely az önkormányzat juttatása minden csepeli idősnek - többször is kint voltak a Csepeli Fürdőben. „A Hollandi úton lakunk, de idejét sem tudom, mikor strandoltunk utoljára. Az ingyenes belépővel ezt most már megtehettük.”

A kellemes idő, a zenés program, a főváros panorámája mind hozzájárult ahhoz, hogy az hajókirándulás ismét nagyon jól sikerüljön. És ezzel még nem ért véget a program. Csepelre visszaérve az ÁMK tornacsarnokában terített asztalok várták a nap főszereplőit. Borbély Lénárd itt is köszöntötte Csepel idős polgárait, s elmondta: már hagyományos, hogy ilyen módon ünneplik október 1-én az időseket. „Éppen egy éve nyílt meg a Nyugdíjas Klub, s akkor is hasonló programon találkoztunk. Szeretném átadni Németh Szilárd országgyűlési képviselő jókívánságait, aki parlament elfoglaltsága miatt nem lehet most itt. Az ő munkájának köszönhető, hogy tavaly megnyílhatott az azóta nagy népszerűségnek örvendő klub”- tette hozzá a polgármester, aki hangsúlyozta: az önkormányzat célja, hogy minél több munkahelyet teremtsen a kerületben, s hogy a kerület idős és ifjú polgárai minél több támogatásban részesüljenek. Borbély Lénárd végül megköszönte a programot szervező Csepeli Városkép Kft. munkáját.

A késői ebédet zenés műsör előzte meg: Suki András és zenekara muzsikált, majd népszerű operett-dallamok is felcsendültek.

Csepel.hu

fotó: Gubis Mariann

okt1okt3okt5

Utoljára frissítve: 2015. október 10. szombat, 21:50