U 18 fiukKecskeméten rendezték a 2022. évi Váltófutó Magyar Bajnokságot

A Csepeli DAC négy csapattal vett részt a megmérettetésen, melyet három második és egy hatodik helyezéssel zárt.

 

korcimerBorbély Lénárd polgármester döntése nyomán ismét kiírásra került a kerületi sportklubok támogatását célzó sportpályázat.

Pályázati keretösszeg: 10 millió forint vissza nem térítendő, előre kifizetendő pénzbeli támogatás.

Kerületi atlétikai diákolimpia 2022

2022. május 02. hétfő, 10:11

279604029 434890118645123 3421497888843010968 nÁprilis 25-27-e között rendezték meg a kerületi atlétikai diákolimpiát a Csepel SC Alapítvány Béke téri stadionjában. Négy korcsoportban vetélkedtek egymással az általános iskolák csapatai. Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően a Kazinczy és a Szárcsa iskolák csapatai szerepeltek a legeredményesebben, de dicséret illet minden iskolát, amelyek felkészültek a versenyre és részt vettek a bajnokságon. Az időjárás mind a három nap kellemes volt, csak az utolsó nap befejező versenyszámában, a 800 méteres síkfutás alatt eredt el az eső – közölte Hajdu Imre, a kerületi testnevelési munkaközösség vezetője.

Nemzetközi kerékpárverseny a Teller Ede úton

2022. április 30. szombat, 19:35

TBE 3336Pontosan 19 óra 20 perckor rajtolt el az első kerékpárversenyző a Csepel Művek főbejáratától a Kárpátok Kerékpáros Futárversenyen április 29-én. Az időpont jelképes, mivel 1920-ban a Weiss Manfréd Gyár több millió lőszerrel segítette Lengyelországot a bolsevik Szovjetunió elleni háborújában. A nemzetközi versenyen huszonkét csapat csaknem száztíz kerékpározója vett részt. A sportolókat köszöntötte, majd a díjakat átadta Borbély Lénárd polgármester, valamint Maciej Szymanowski,  a varsói Wacław Felczak Intézet igazgatója, Tomasz Wójcik versenyigazgató és Laurinyecz Imre, a Wacław Felczak Alapítvány budapesti igazgatója.

Nemzetközi kerékpárverseny Csepelen

2022. április 29. péntek, 09:55

DSC04191Csepelen rendezik meg április 29-én a Kárpátok Kerékpáros Futárversenyt. Az esemény kapcsán a Lengyel Intézetben tartottak sajtótájékoztatót, melyen Borbély Lénárd polgármester mellett részt vett: Maciej Szymanowski,  a varsói Wacław Felczak Intézet igazgatója, Tomasz Wójcik versenyigazgató és Laurinyecz Imre, a Wacław Felczak Alapítvány budapesti igazgatója is.

Kerékpárverseny Csepelen

2022. április 27. szerda, 09:45

kerekparverseny 0890Csepelen rendezik meg április 29-én a Kárpáti Futárverseny nevű nemzetközi kerékpárverseny egyik rövidtávú szakaszát. A versenyt a második világháború idején működő lengyel föld alatti állam hősies futárai tiszteletére hívták életre 1975-ben, s hamarosan az európai, sőt világszinten is a tehetséges fiatalok egyik legfontosabb eseményévé vált.

thumbnail Zsozso edzes01Pénteken Szekszárdon a Szezonnyitó versenyen indultak fiatal futóink, akik felkészültségüket igazolva kivétel nélkül új egyéni rekordot elérve állhattak fel éremátvételre a dobogó valamelyik fokára.

Capoeira vizsga a Széchenyi iskolában

2022. április 13. szerda, 11:40

TBE 6361Április második hétvégéjén tartották a brazil harcművészetet tanuló csepeli gyerekek és felnőttek éves avatással egybekötött övcseréjét (hivatalosan XVII. Batizado e troca de cordas) a Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola tornatermében. A Capoeira Academia Egyesület szervezésében a kétnapos nagyszabású eseményre hazai és külföldi vendégek is érkeztek. Szombaton a gyermekek és a felnőttek vizsgája zajlott, vasárnap pedig az óvodások adtak számot az akrobatikus mozgásgyakorlatok elsajátításáról. Az évente egy alkalommal rendezett Batizado esemény vizsgáján nincsenek kötött formagyakorlatok – tudtuk meg Sárközi Béla Zsolt oktatótól.

DSC03385Bár tavaly a járvány miatt elmaradt, idén a hagyományoknak megfelelően megrendezték a kerületi mezei futóverseny diákolimpiáját március 11-én a Kis-Duna partján, a királymajori rész zöld területén. Tíz általános iskola mintegy ötszáz diákja hat korosztályban teljesítette a kitűzött távokat. A futóversenyt az önkormányzat támogatta, a díjakat Morovik Attila alpolgármester adta át. Az esemény fő szervezője Hajdú Imre, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola testnevelő tanára, a kerületi testnevelési munkaközösség vezetője volt.

250 óvodás focizott a Bozsik-sportnapon

2022. április 07. csütörtök, 16:22

DSC02510A Csepel Utánpótlás Sportegyesület szervezésében mintegy 250 óvodás részvételével Bozsik-sportnapot tartottak a Laurencz László Sportcsarnokban.