Benedek Ferencet köszöntötték 92. születésnapján

Kategória: Sport 2018. február 09. péntek, 09:06

GMA 9023Kilencvenkettedik születésnapja alkalmából köszöntötték Benedek Ferenc öttusázót, mesteredzőt a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület hagyományos évnyitó ünnepségén a Királyerdei Művelődési Házban február 8-án. A csepeli önkormányzat részéről Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester fejezte ki jókívánságait Benedek Ferencnek. Az öttusázók családjából Sárfalvi Péter világ és Európa-bajnok öttusázó, az utánpótlásért felelős helyettes államtitkár, valamint Pataki Zoltán, a Csepeli Öttusa VSE elnöke köszöntötte az ünnepeltet.

 

Benedek Ferenc Csepelen lett híres öttusa edző, miután korábban maga is kiváló öttusázó volt. Leghíresebb tanítványa Balczó András háromszoros olimpiai bajnok volt, de tanítványai között szerepelt Maracskó Tibor világbajnok és Németh Ferenc kétszeres olimpiai bajnok sportoló.

Az ünnepségen felidézték a csepeli öttusa múltját és jelenét. Elismeréseket adtak át a csepeli öttusázók edzőinek és a versenyzőknek. Az öt éve alapított Benedek Ferenc díjat ezúttal Simon Sarolta kapta meg.

cs.

Utoljára frissítve: 2018. február 09. péntek, 09:33