Nyomtatás

Zimányi Gergely emlékére BMX-versenyt rendeztek

Kategória: Sport 2018. május 13. vasárnap, 21:02

BMX 1A tragikusan fiatalon elhunyt Zimányi Gergely emlékére BMX-versenyt tartottak a daru-dombi gördeszka- és BMX-pályán.

 

Zimányi Gergely idén februárban vesztette életét egy nagytétényi úti autóbalesetben. A 32 éves fiatalember a csepeli BMX-es közösség vezéralakja volt, sokat tett azért, hogy a Daru-dombon megépüljön egy BMX-pálya. Gergely Csepelen született és itt is nőtt fel. A biciklizésre akkor kapott rá, amikor a család a Szabadság utcából a kertvárosi részen lévő Kohász utcába költözött. Zimányi Géza, Gergely édesapja lapunknak elmondta, fiának élete nagy álma volt, hogy a BMX-esek és a gördeszkások Csepelen rendezett, kulturált körülmények között tudjanak sportolni. Koncz Eszter, az egyesület titkára hozzátette, a 2013-ban átadott homokugratók kiépítésében Gergely saját kezűleg segédkezett úgy, hogy még az ásást is vállalta. Lapunkban többször is beszámoltunk a daru-dombi fejlesztésekről. Ennek egyik eleme az a gördeszka- és BMX-pálya, amelyet a szombati Zimányi Gergely Emlékversenyen mintegy 40 BMX-es népesített be, hogy egy látványos bemutatókkal tarkított versenyen részt vegyen. A rendezvényen jelen volt Czibulyáné Szonday Szilvia civil tanácsnok, Csepel-Királymajor önkormányzati képviselője.
Zimányi Gézáné Erzsébet fontosnak tartotta elmondani, a család nagyon hálás az önkormányzat segítségéért. – A rendezvényhez olyan segítséget kaptunk az önkormányzattól, amelyet elképzelni sem mertünk volna: egészségügyi biztosítás, ingyenes közterület-használat, hangtechnika, mobil-wc. A fiamnak nagyon fontos volt, hogy ez a sportpálya megépülhessen, gyakorlatilag erről szólt az élete – mondta Gergely édesanyja. Megjegyezte, a nem Csepelen élő BMX-esek körében is híre ment annak, hogy milyen színvonalas pálya épült kerületünkben.
Bartok Zsombor, az emlékverseny főszervezője gyermekkorától fogva ismerte Gergelyt, együtt bicikliztek és közösen álmodoztak arról, hogy lesz egyszer Csepelen egy minden igényt kielégítő biciklipálya. Bartok Zsombor elmondta, bejegyzés alatt van az egyesületük, amelynek fő célja, hogy a sportágat népszerűsítse a fiatalok körében. A freestyle BMX ugyanis 2020-tól olimpiai sport lesz. – Az egyesületi forma segítséget nyújt abban, hogy nemzetközi versenyeken vegyünk részt, hogy szponzorokat szerezhessünk. Közülünk sokaknak nagy álma, hogy ott legyen a 2024-es olimpián. Hozzátette, az emlékversenynek szeretnének hagyományt teremteni, és ha lehetőség van rá, évente megrendezni.

Eredmények:

Amatőr:
1. Almássy Benedek
2. Hertelendy Csanád
3. Fodor Ákos

Profi:
1. Becsei Ádám
2. Molnár Tibor
3. P. Nagy Tamás

Legjobb trükk: Vajda Márton
Különdíj: Varga András Zoltán


Lass Gábor

BMX_1.jpg BMX_10.jpg BMX_11.jpg

BMX_12.jpg BMX_13.jpg BMX_14.jpg

BMX_15.jpg BMX_16.jpg BMX_17.jpg

BMX_18.jpg BMX_19.jpg BMX_2.jpg

BMX_20.jpg BMX_21.jpg BMX_22.jpg

BMX_23.jpg BMX_24.jpg BMX_25.jpg

BMX_26.jpg BMX_27.jpg BMX_28.jpg

BMX_29.jpg BMX_3.jpg BMX_30.jpg

BMX_31.jpg BMX_4.jpg BMX_5.jpg

BMX_6.jpg BMX_7.jpg BMX_8.jpg

BMX_9.jpg

Utoljára frissítve: 2018. május 14. hétfő, 11:27