Indul a Kick-box Világkupa

Kategória: Sport 2018. május 18. péntek, 13:28

HKWCMájus 18. és május 20. között rendezik a budapesti BOK Sportcsarnokban a 24. Magyar Kick-box Világkupát. A tavalyi kick-box világbajnokság után ismét csepeli világsikerekért szurkolhatunk.

A novemberi vb-n a magyar válogatott 15 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett. A 15 magyar aranyéremből tizenkettőt a csepeli Halker-Király Team versenyzői szereztek meg. A csepeli Halker-Kiraly Team Kick-box Akadémia már tizenharmadik éve vezeti a kick-box klubcsapatok világranglistáját. Király István, a csepeli Halker-Kiraly Team vezetője kérdésünkre elmondta, kedd este óta dolgoznak a BOK-csarnokban a rendezvény zavartalan lebonyolításáért. A verseny ötfős szervezőbizottságának elnöke Király István mesteredző, a bizottságnak további két csepeli tagja van: Morádi Zsolt tízszeres és Jároszkievicz Krisztián kilencszeres Wako-világbajnok, mindketten a Halker versenyzői.

A budapesti világkupára a világ negyven országából 324 csapat nevezett. A versenyen összesen 340 aranyérmet fognak kiosztani. A küzdelmek 12 tatamin és 3 ringben zajlanak. – Az európai WAKO alelnökeként azért lobbizom, hogy minél több rendezvényt Magyarországra hozzunk. A 4 kick-box világkupa egyikét Budapest 5 évre nyerte el, ami azt jelenti, hogy 2023-ig minden évben kick-box világkupát rendezhet Budapest – mondta Király István. A szervezőbizottság elnöke idén rekordnevezésre számít. – Remélhetőleg létszámban megelőzzük a tavalyi Ír Világkupát, ahol 4000 ezer nevezés volt. Ha ez sikerül, a budapesti világkupa lehet a legnagyobb rendezvény a kick-box életében – tette hozzá.

A világkupán több mint 70 csepeli kick-boxos indul, amely rekordnak számít. Sok versenyző több kategóriában is megméretteti magát, így a csepeli nevezések száma több mint 100 felett lesz. – Minden korosztályban szeretnénk komoly eredményeket elérni. Legkevesebb 15 aranyéremre számítok. Nagyon nehéz dolguk lesz azoknak, akik a csepelieket meg akarják verni. Több mint négy hónapos felkészülési időszak van mögöttünk. Kellő alázattal állunk minden mérkőzés elé, készek vagyunk arra, hogy megmutassuk, milyen a csepeli virtus – fogalmazott Király István. Hozzátette, annak ellenére, hogy a kick-box nem olimpiai sportág, teljesítményüket a csepeli városvezetés nagyra értékeli.

A csütörtöki mérlegelést követően pénteken 10 órától kezdődnek a ringes versenyek, 14.30-tól pedig a tatamisok. Szombaton jönnek a pointfighting szakág és a zenés formagyakorlat versenyzői, vasárnap pedig tatamira lépnek a light-contact és a kick-light indulói is. A verseny hivatalos megnyitója szombaton lesz 12.15-kor, amelyet az M4 csatorna élőben közvetít.

Utoljára frissítve: 2018. május 25. péntek, 08:14