A csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában vette kezdetét a harmadik alkalommal megszervezett Székely – Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna

Kategória: Sport 2018. június 19. kedd, 08:20

DSC 1652 640x360Az esemény megnyitóünnepsége a csapatok bevonulásával kezdődött, majd a magyar és a székely himnusz után Ráduly Róbert Kálmán Csíkszereda polgármestere, Tóth László főkonzul, Borbély Lénárd Csepel polgármestere, valamint Albert Tibor Tusnádfürdő polgármestere szólt a résztvevőkhöz. A megnyitóbeszédeket követően az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán illetve a városi stadionban megszólalt a játékvezetők sípja és hivatalosan is elrajtolt a torna. 

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület az alábbi eredményekkel zárta az első napot:

U-11-es korosztály: Csepel - Sepsiszentgyörgy 0-5

U-13-as korosztály: Csepel - Sepsiszentgyörgy 5-1

Korosztályonként hat anyaországi és hat székelyföldi gyermekcsapat vesz részt a Csíkszeredában tegnap elkezdődött és péntekig tartó 3. Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Tornán. Ötnapos, 24 csapatos utánpótlás labdarúgótorna kezdődött Csíkszeredában.
Két helyszínen, az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán és a stadion füves pályáján zajlanak a mérkőzések. A hat székelyföldi és hat anyaországi csapatok két korosztályban méretkeznek meg, külön játszanak a 2005/06-ban (U13), illetve a 2007/08-ben (U11) született gyerekek. A csapatok 6+1-es felállításban, félpályán, keresztben játszanak, a kapuk mérete 5x2 méter, a játékidő pedig 2x20 perc mérkőzésenként.
A torna fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, aki többek között a következőket üzente: „Nagy nyereség, ha a focipályán egymással megmérkőző kárpát-medencei magyar gyerekek és fiatalok a pályán kívül is megismerik egymást, és barátokká válnak. Ezáltal is összenő, ami összetartozik, ezáltal is erősödnek azon lelki kötelékek, amelyek minden magyart segítenek a szülőföldjén való boldogulásban és tágabb hazánk, a Kárpát-medence megismerésében”. A labdarúgótorna főszervezője Tusnádfürdő, illetve Csepel és Pestszentlőrinc, Pestszentimre önkormányzata, társszervező Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, házigazda pedig az FK Csíkszereda.

A részt vevő csapatokat két csoportba sorolták, az A-csoportba az FK Csíkszereda, a Kézdivásárhelyi SE, a Marosvásárhelyi SE08, az 1908 Szentlőrinci Atlétikai Club, az UTE Labdarúgó Akadémia és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület kapott besorolást, a B-jelű hatosban pedig a Gyergyószentmiklósi Jövő FC, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a Székelyudvarhely FC, az Óbudai ASR Gázgyár, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület és a Kisvárda Labdarúgó Akadémia együttesei szereplnek. A csoportmérkőzések ma és holnap 9 és 13 óra között folytatódnak.
A csoportmérkőzéseket követően a csapatok három ágra kerülnek (Arany-ág, 1-4. helyek, Ezüst-ág, 5-8. helyek és Bronzág, 9-12. helyek), ahol csütörtökön és pénteken, szintén 9 és 13 óra között eldöntik a helyezések sorsát.

Forrás: Csíki Hírlap

 

Utoljára frissítve: 2018. június 19. kedd, 14:30