Csepeli diák atléták sikerei Lowiczban

Kategória: Sport 2018. június 24. vasárnap, 08:29

LowiczA lengyelországi Lowicz városában rendezték meg a hagyományos Nemzetközi Gyermek Atlétikai Játékokat június 20-22-én, amelyen a Magyar Diáksport Szövetség válogatottjában a Csepeli Dac négy versenyzője is szerepelt. Hazánkat 18 lány és 18 fiú képviselte három korosztályban. A magyarok mellett hét ország legjobb diákatlétái versenyeztek. A csepeliek közül két versenyzőnk lett aranyérmes: Babinyecz Anna és Tari Zoltán.

A Kazinzcy Ferenc Általános Iskolába járó 13 éves Babinyecz Anna új egyéni csúccsal – 1:34,77 perces idővel – nyerte meg fölényesen a 600 méteres síkfutást. Tavaly szintén ő diadalmaskodott ebben a számban Lowiczban. A további három csepeli versenyző az Arany János Általános Iskola növendékei. A 12 esztendős Tari Zoltán a magasugrást nyerte meg egyéni csúccsal, 1,55 méteres ugrásával. Tavaly harmadik lett ebben a számban. A 11 éves Diemer Anna szintén egyéni csúcsot ért el magasugrásban 1,35 méteres ugrásával, amivel ezüstérmet szerzett. A négy atléta edzője Fehér Gábor, Füredi Zsuzsa, Tari Tibor és Tusai Brigitta.

Szintén jó hír a Csepeli DAC részéről, hogy a 15 éves Bakó Martin Budapest válogatottjának tagjaként megnyerte a 800 méteres síkfutást a Budapesten megrendezett négy főváros – a miénken túl Pozsony, Ljubljana Zágráb -- versenyében. Ideje egészen kiváló: 2:02,98 perc. Az összetett versenyben Budapest lett az első.

A Magyar Diáksport Szövetség idén is átadta a Magyarország Jó Tanulója Jó Sportolója kitüntetéseket. Két csepeli lett érdemes a díjra: Babinyecz Anna és Botos Katalin Ilona.

cs.

Utoljára frissítve: 2018. június 24. vasárnap, 18:40