Hároméves a Csepel Utánpótlás SE Kiemelt

Kategória: Sport 2018. október 06. szombat, 22:35

VTF 3100Három évvel ezelőtti megalakulását ünnepelte a Csepel Utánpótlás SE a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont területén.

 

 

A Csepel Utánpótlás SE három éves fennállásának alkalmából születésnapi ünnepséget rendezett a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont területén. Az ünnepségen – amelyre Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is ellátogatott – az egyesület vezetői, edzői, az egyesületben futballozó gyermekek és szüleik vettek részt.

Borbély Lénárd polgármester köszöntőbeszédében elmondta, a Csepel Utánpótlás SE abból a 25 éve működő csepeli diáksport egyesületből nőtt ki, amelynek Jenei János volt az elnöke. Az önkormányzat célja három évvel ezelőtt egy olyan klub létrehozása volt, amely anyagi helyzettől függetlenül sportolási lehetőséget biztosít a kerületben élő gyermekek számára. A polgármester kitért arra, hogy a Csepel Utánpótlás SE nem a kerületben működő többi labdarúgó utánpótlás-egyesület ellenében jött létre.

Bejelentette, hogy a Napközis tábor területén hamarosan elkezdődik az egyesület sportpályájának és a hozzá tartozó öltözők építése, megvalósítva ezzel régi álmukat, hogy az egyesületnek saját otthona legyen. A Béke téri sportteleppel kapcsolatban elmondta, az egyesületnek még egy éves szerződése van a Csepel SC Alapítvánnyal. Megerősítette, ameddig ő a polgármester, nem fogja engedni, hogy ott lakóparkot létesítsenek, mert a Béke téri sporttelep közös értékünk.

– A csepeli labdarúgás jövője a Csepel Utánpótlás SE-nél futballozó gyermekekben rejlik – zárta beszédét a polgármester. Az egyesület vezetősége átnyújtott a polgármesternek egy külön erre az alkalomra készített emlékzászlót, amelyet az egyesület minden tagja aláírt, valamint egy focimezt, hátán a 3-as számmal, utalva a három éves fennállásra. Az emlékmezt az egyesület alapító tagjai – Jenei János, Kálcsics Ferenc, Fazekas Attila – is megkapták. Ezután az edzők a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekeket díjazták. Jutalmat kaptak azok is, akik a legtöbbször vettek részt az edzéseken. A díjátadás után minden gyermek kapott egy piros Csepel-mezt.

Jenei János kérdésünkre elmondta, az egyesületben 13 edző foglalkozik a mintegy 400 gyermekkel. Kiemelte az óvodai programot, amelynek során a focizni vágyó óvodásoknak délelőtt térítésmentesen edzést tartanak. Továbbra is alapelv, hogy anyagi helyzettől függetlenül mindenki járhasson edzésre, ezért az egyesületi tagdíj 3000 forint, amelyet rászorultság esetén elengednek. Az ünnepség stílusosan egy jó hangulatú focimeccsel zárult, amelyen az egyesület felnőtt csapata mérte össze az erejét az edzők ellen. Az ünnepség díszvendége Telek András, a Ferencváros egykori válogatott labdarúgója volt.

Utoljára frissítve: 2018. október 08. hétfő, 11:06