Sikeres háziverseny az úszóknál

Kategória: Sport 2018. december 04. kedd, 13:35

Haziverseny2A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sportolói a télies idő beálltával sem vonultak pihenőre, élve a helyi lehetőségekkel ezúttal házi úszóversenyen tették próbára tudásukat. A Csepeli Tanuszoda medencéjében Hliva Kati úszóedzőnk felügyelete mellett zsúfolásig teltek a vízfelület úszósávjai. Az úszóiskola növendékei több korosztályban is összemérték tudásukat, s néhol egészen parázs küzdelmek alakultak ki versenyzőink között. 

A sikeres szeptemberi kezdéssel szinte maximálisan betelt az úszóiskola létszáma, kapacitásunk 95 % - a kihasznált, ami az uszodai férőhelyek számában is megmutatkozik. Szinte alig férnek el a gyerekek a pályákon, amelynek megoldása további feladatokat ró egyesületünkre, s amit a közeljövőben mindenképpen szeretnénk valamilyen formában orvosolni.

A megoldás egyik fontos fázisa (és az, hogy az úszásban már az eredményesség terén is előrébb léphessünk) az lenne, ha megduplázhatnánk a tényleges úszóidőnket, vagyis az edzések számát és hosszát is növelhetnénk. A háziversenyünk is ékes bizonyítékául szolgált annak, hogy az uszoda kapacitását szinte teljesen kihasználjuk, az összes úszószámunkban mintegy 180 érmet osztottunk ki a gyerekek között és - jelentős számban - 44-en tettek szintfelmérő vizsgát egyesületünk és hozzátartozóik legnagyobb örömére. Ez talán kis lépésnek látszódhat versenyzőink életében, de annál nagyobb felelősség, s egyben lehetőség is egyesületünknek, amit igyekszünk a lehetőségeinkhez képest maximálisan kiaknázni.

Szeretnénk az egyre növekvő igényeknek is mindenben eleget tenni, Csepelen továbbvinni a „Minden gyerek tanuljon meg úszni !” programot, lefedve ezzel a helyi iskolák lehető legtöbb korcsoportját. Az, hogy minden csepeli gyerek elsajátítsa az úszást, ugyanis mindannyiunk közös érdeke! 

Ehhez szeretnénk minél nagyobb támogatottságot elnyerni kerületi és országos szinten is.

Forrás: Csepeli Öttusa

Utoljára frissítve: 2018. december 04. kedd, 13:53