Akikre büszkék vagyunk: a Csepeli DAC legkiemelkedőbb atlétái

Kategória: Sport 2018. december 14. péntek, 11:39

GMA 4919Eddigi legeredményesebb évet zárta a Csepeli Diák Atlétikai Club – számolt be a Bogrács vendéglőben tartott évzáró rendezvényen Fehér Gábor edző. Ismertették az idei esztendő eredményeit és oklevelekkel, kupákkal jutalmazták a legjobb versenyzőket. A csepeli önkormányzat képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester gratuláltak az atlétáknak. A rendezvényen részt vett még Bese Benő, a Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója és Morovikné Fülöp Csilla, az Arany János Általános Iskola intézményvezetője.

Idén kilenc magyar bajnoki címet szereztek a versenyzők, szerte az országban egyre jobban elismerik és megismerik az atlétákat, akik egységes felszerelésben képviselik Csepelt. A számos országos csúccsal nemcsak a diákok, hanem a veteránversenyzők is büszkélkedhetnek – tájékoztatott az edző.

Fehér Gábor beszámolt még arról, hogy a kerület három iskolájában is, az Arany Jánosban, a Kazinczyban és a Jedlikben készülhetnek fel a versenyekre a diákok. Továbbá megköszönte a támogatók közül az önkormányzat legjelentősebb anyagi segítségét, amelynek köszönhetően sportszereket és felszereléseket vásároltak az egyesületnek.

Valóban az első helyen szerepel a városvezetés támogatásában a klub – hangsúlyozta Borbély Lénárd.

Mint mondta, rendkívül örül a fiatalok tehetségének és eredményességének. A polgármester megemlítette a 2023-as atlétikai világbajnokságot, amelynek tervezett helyszíne a Csepel-sziget északi részén lesz. A felépülendő atlétikai központban lehet a klub otthona – tette hozzá.

A rendezvényen megemlékeztek a 2015-ben elhunyt Deák Balázsról, aki az egyesület alapítója volt. Jelenleg az atlétikai csoportban több mint százan sportolnak – mondta el oldalunknak Vágó Imréné elnök.

A sikerekről, a versenyeredményekről a klub facebook oldalán olvashatnak.

https://www.facebook.com/profile.php? id=100011165146160

Utoljára frissítve: 2018. december 16. vasárnap, 15:51