Nyomtatás

Úszóverseny extrákkal

Kategória: Sport 2019. január 18. péntek, 13:29

 VersenyAz I., II. korcsoportosok korábbi versenye után a csepeli általános iskolák III., IV. korcsoportosainak úszó diákolimpiájára került sor január 17 -én. A Csepeli Testnevelő Közösség és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közös lebonyolítású eseményére a csepeli strand 50 méteres fedett úszómedencéjében került sor.

 

A csepeli önkormányzat által is támogatott versenyszámok után a Honvédelmi Sportszövetség által is támogatott NATO -úszás mintájára speciális, akadályúszó programon is részt vehettek a versenyzők, sőt újjáélesztési gyakorlat, valamint búvárkodás is szerepelt a repertoárban. Jenei János a kerületi testnevelő-közösség vezetője, -akinek ismét elévülhetetlen része volt a sikeres program lebonyolításában- elégedettségének adott hangot:

- Már tavaly látni lehetett, hogy a kerületi úszásoktatás eredményei egyre figyelemre méltóbbak! Most pedig, hogy „beszálltak” a harmadikosok, az ötödikesek is és folyamatában már az ovisok is résztvevők, majdhogynem le van fedve az összes, úszásoktatásban érintett korosztály.
A tavalyi 78 -at követően az alsósok között idén már 110 -en versenyeztek, ami jelentős előrelépést mutat, de talán még ennél is jelentősebb, az az ötödik-hatodik osztályosok létszáma.
A különbséget jól mutatja  a IV. korcsoportosok (7., 8. osztályosok) csekély létszáma, akik utoljára harmadikos korukban vettek részt kötelező úszásoktatásban, nos ők voltak a legkevesebben… Ezzel szemben a III. korcsoportban mind a lányoknál mind a fiúknál hat csapat indult el a versenyen.  Mindenképpen pozitív tehát annak a hozadéka, hogy mind a csepeli önkormányzat, mind pedig a tankerület átérezte az úszásoktatás fontosságát és támogatta azt minél több korosztályban. A Csepel Öttusának köszönhetően idén sikerült egy, a korábbitól meglehetősen eltérő, változatos programot tető alá hozni, ami az úszás mellett sok gyereknek szerzett örömet és remélhetőleg ösztönzést a sportág iránt. Szeretném megköszönni a mára már nélkülözhetetlenné vált közreműködést Jedlik Gimnázium testnevelőinek, diákjainak, a Csepel Öttusának és természetesen a csepeli testnevelő közösség munkatársainak is.

Csepel Öttusa Média

Buvaroktatas.jpg Verseny.jpg dobogo.jpg

dobogosok.jpg ujjaelesztes.jpg versenyzok.jpg

zsuri.jpg

Utoljára frissítve: 2019. január 18. péntek, 13:50